NIEUWSDenon

AH-D7100 hoofdtelefoon: nieuw vlaggenschip van Denon


Redactie HiFi.nl | 09 augustus 2012 | Denon

De Denon AH-D7100 hoofdtelefoon werd al eerder bij HiFi.nl aangekondigd in het kader van de lancering van de Music Mania-koptelefoons van Denon. Nu is het vlaggenschip van de Denon hoofdtelefoons verkrijgbaar.

Al bij de lancering van de Music Mania-reeks werd duidelijk dat audiofabrikant Denon serieus werk ging maken van het productsegment koptelefoons. Met het nu op de markt brengen van het topmodel AH-D7100 blijkt dat Denon geen gras laat groeien over de uitvoering van het aangekondigde voornemen. De adviesprijs van 1200 euro maakt ook meteen helder dat je met deze hoofdtelefoon –ik durf hier niet meer van koptelefoon te spreken- een bijzonder product op je hoofd zet. Met de AH-D7100 doet Denon weer mee in de hoofdklasse, waarin ze concurreren met de Sennheiser HD 800 en de Grado PS 1000.

Denon introduceert enkele nieuwe highlights in de AH-D7100. Wat gebleven is, is de fraaie houten mahonie uitvoering van de oorschelpen. Daardoor krijgt de hoofdtelefoon gelijk de luxueuze uitstraling die je bij een koptelefoon als deze verwacht. Het mahoniehout is overigens van Afrikaanse afkomst, mocht je dat ook nog willen weten. De oorschelpen zijn afgewerkt met vijfhoekige, leren oorkussens met traagschuim. Bij het ontwerp van de oorschelp is meer dan ooit rekening gehouden met de ‘ergonomie’ van des luisteraars oren. Maar goed, zoveel verschillende mensen, zo veel verschillende oren, dus over die zogenaamde perfecte pasvorm zal door een ieder persoonlijk geoordeeld worden.

Denon-presentatie in de Effenaar (Robin Looy)

Geluid
Maar goed: uiterlijk en pasvorm zijn natuurlijk nog steeds ‘randzaken’ bij een hoofdtelefoon uit deze prijsklasse. Waar het om gaat is uiteindelijk de geluidsweergaveprestaties. En daar komt Denon met zijn nieuwe Nano vezel membraan van 50 millimeter, "Free Edge Nano Fibre" drivers noemen ze de toepassing zelf. De membranen moet zorgen voor een geluidsweergave van 5 Hz tot 45 KHz. De weergave van lage tonen zou spectaculair zijn, zonder daarbij overheersend over te komen, dus voldoende ruimte latend aan de midrange en hoge tonen. Hoe de AH-D7100 daadwerkelijk klinkt willen we graag nog eens in een uitgebreide test ondervinden. 

Handig
Het nieuwe paradepaardje van Denon is voorzien van ‘afneembare’ kabels: geïntegreerde kabelaansluitingen op de oorschelpen maken het gebruik van afneembare hifi-kwaliteit kabels mogelijk. Bijgeleverd worden drie meter lange 7-NOFC kabel met vergulde adapter en een on-the-go-kabel met geïntegreerde afstandsbediening en microfoon. Deze laatste kabel is bedoeld voor wanneer je de hoofdtelefoon wil gebruiken voor ‘op straat’, bijvoorbeeld met je iPhone. Al is het de vraag hoeveel mensen het aandurven met zo’n duur hoofdsieraad op straat durven lopen.

Tenslotte is er ook een speciale Denon Audio Smartphone app beschikbaar voor iPhone of Android telefoons. Hiermee heb je de mogelijkheid tot het maken, opslaan en aanpassen van EQ curves met een geïntegreerde 100-bands equalizer.

Zoals al gezegd: voor het riante bedrag van 1200 euro kun je in het bezit komen van de Denon AH-D7100. Dan heb je wel high end speakers op je hoofd… Kijk voor meer informatie op de website

En kijk ook eens op onze Hoofdtelefoon Special

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »