NIEUWS

Filmpjekijken weektip: Marley

Bob Marley - één van de meest geliefde internationale iconen van de twintigste eeuw, muzikant met een boodschap en bekend over heel de wereld. Zijn muziek overstijgt cultuur en taal en is vandaag de dag nog net zo krachtig als toen hij nog leefde.

Gesteund door Marley’s nabestaanden heeft Oscarwinnend regisseur Kevin Macdonald een muzikale biografie over de reggae-grootheid gemaakt, simpelweg getiteld Marley.

(klikbaar voor groter formaat)

Macdonald kreeg toegang tot de privéarchieven van de familie Marley, waardoor hij een prachtige muzikale documentaire kon maken over de zanger die op 11 mei 1981 op slechts 36-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.

(klikbaar voor groter formaat)

"De kijker krijgt in deze documentaire het ene na het andere exclusieve materiaal te zien. Verkregen bij vrienden, familie, muzikanten, Wailers en ex-Wailers. Zij krijgen ook allemaal de kans om hun zegje te doen. Maar hoeveel bronnen er ook worden geraadpleegd, er valt geen enkel onvertogen woord over Bob Marley."

"Dat schaadt misschien de integriteit van de film, maar regisseur Macdonald kiest er duidelijk voor om een warme en respectvolle documentaire af te leveren, waarin vooral de muziek wordt gevierd." Lees de hele recensie hier

Het is de hele maand Beeldmaand op HiFi.nl! Je vindt de items dagelijks op de voorpagina, op onze Beeld Special, en via de tag Meimaand Beeldmaand.

EDITORS' CHOICE