ARTIKEL

Ripfacility

(advertorial)

Kunt u uw cd verzameling niet meer kwijt in uw woning? Heeft u geen tijd om al uw cd’s te rippen?

Ripfacility uit Haarlem is een jong innovatief bedrijf dat zich ten doel stelt het converteren van cd-verzamelingen makkelijker, sneller en kwalitatief hoogwaardiger te maken.

Zijn liefde voor muziek, heeft Han Bijlholt (directeur) er mede toe gebracht, om Ripfacility in 2006 op te starten. Het verzamelgebouw ademt creativiteit door onder andere de aanwezigheid van kunstenaars en een geluidsstudio. Op de 2e verdieping bevindt zich de werkruimte van Rip Facility, waar muziekverzamelingen een nieuw digitaal leven krijgen.Less is more

Met één druk op de knop wordt uw complete cd collectie probleemloos geconverteerd. Deze slogan zal menig hifi liefhebber, de wenkbrauwen doen fronsen. Toch kiezen steeds meer muziek fanaten er voor om hun cd collectie digitaal laten converteren. De een wil gewoon een goede back-up, de ander kiest voor het gemak van een complete muziekverzameling op één harde schijf of iPod. Qua ruimte is een gemiddelde harde schijf te vergelijken met 6 jewel cases/cd doosjes.

Waarom wil ik mijn cd verzameling converteren?

Gemak:
U kunt deze klus natuurlijk zelf aanpakken, bijvoorbeeld met behulp van iTunes of Windows Media Player. Bedenk dan wel dat bij een verzameling van 300 cd’s dit neer komt op minstens 50 uur non-stop rippen achter uw computer.

Kwaliteit:
Daarnaast vraagt een mooie digitale verzameling om ‘poetswerk’. Anders krijgt u wellicht 5 albums met als titel “Unplugged”. Deze informatie wordt veredeld tot “Eric Clapton, Unplugged”, “Nirvana, Unplugged” etc. En zo zijn er nog veel meer details waar Ripfacility aan werkt zodat u een transparante muziek verzameling krijgt.

HiFi.nl besloot de proef op de som te nemen en vond een redacteur bereid om een paar honderd CD’s bij Ripfacility te converteren.

Ik kon de cd’s brengen en weer ophalen, maar opsturen in speciale beschermende verpakking is ook mogelijk. Tussentijds werd ik goed op de hoogte gehouden van de voortgang. Resultaat: een zeer overzichtelijke muziekbibliotheek zonder dat ik daar zelf enige moeite voor heb moeten doen.


Horen, zien en voelen

Er zijn meerdere mogelijkheden om digitale muziek te beluisteren.

  • Een multi-room digital muziek systeem in combinatie met uw harde schijf of computer (bv. Sonos). 
  • Via mediaservers (bv. Hifidelio).
  • Met een iPod  + koptelefoon en/of dockingstation.
  • Via uw eigen computer of via een (netwerk) harde schijf bestuurd door programma’s zoals Media Monkey, Winamp en Windows Media Player.

EDITORS' CHOICE