REVIEWT+A

T+A G10

Jan de Jeu | 01 oktober 2006 | Fotografie Fabrikant | T+A

Wanneer we over een HighEnd draaitafel praten hebben we het over het algemeen over de combinatie van een chassis, een motor en een al dan niet verend opgehangen plateau. Een aantal fabrikanten leveren hun vinylspinners weliswaar uitgerust met een toonarm, maar wanneer er ook nog eens sprake is van een totaalpakket inclusief element en een in het ontwerp geïntegreerde voorversterker die het analoge signaal opkrikt tot lijnniveau, dan is dat in dit marktsegment redelijk uniek te noemen.

Het uit het Duitse Herford afkomstige merk ken ik al jaren als een innovatieve fabrikant met een zeer compleet pakket van hoogwaardige audioapparatuur, bestaande uit luidsprekers, elektronische componenten, kabels en accessoires. De elektronica is onderverdeeld in de series R, K, M en de '10-serie'.

De laatstgenoemde is op de markt gebracht ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan van het bedrijf, is bedoeld als 'High-End Serie für audiophile Freunde der klassischen Zweikanal-Wiedergabe' en bestaat uit de buizenvoorversterker P10, de geïntegreerde buizenversterker V10, de (sa)cd-speler D10 en de hier geteste draaitafel G10.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE