REVIEW

Shunyata en Ayon Audio

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 oktober 2006 | Fotografie Fabrikant |

Over kabels zijn al veel artikelen geschreven. Het is voor velen het meest ongrijpbare product in de audiowereld. Dat komt omdat er voor de consument werkelijk niets te controleren is. Niet eens of er daadwerkelijk koper of zilver in zit en of de isolatie uit de geclaimde materialen bestaat. Technische uitleg over de werking en de opbouw zijn al evenmin controleerbaar. Dan blijft alleen luisteren over en ook dat is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Toch zijn kabels noodzakelijk. Een goede keuze maakt dat een audiosysteem doet wat het behoort te doen. Deze maand werd er geluisterd naar Shunyata en Ayon Audio.

Kabels staan de laatste tijd toch wat onder druk. Wie de internationale audiopublicaties leest, zal merken dat er toenemende kritiek is op alles dat met kabels te maken heeft. De uitdaging voor de komende jaren zal zijn om het kaf van het koren te scheiden. Het zoeken van bekabeling met een realistische prijs/ prestatieverhouding en in ieder geval een houvast met betrekking tot de toegedichte eigenschappen.

Iedere audiofiel kent het verschijnsel dat een kabel vaak verschillend presteert naarmate die in verschillende sets wordt aangesloten. Waar de één heel enthousiast is over een kabeltje, is een ander fel tegen. Iedereen heeft dan ook een andere 'superkabel', die dan ook erg goed presteert in een set van een bepaalde samenstelling.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE