AMX op ISE 2012

Redactie HiFi.nl | 01 februari 2012 | AMX by Harman

AMX is het Integrated Systems Europe event in een notendop, zo schreven we vorig jaar met betrekking tot de aanwezigheid van AMX in de Amsterdamse RAI. Op ISE 2012 richt AMX zich voornamelijk op de frameless touch panels uit de nieuwe Modero X-serie.

“We maken zelf geen camera’s, deursystemen of brandalarmen, maar zorgen er wel voor dat ze allemaal samenwerken,” zo vertelde Marco Thiele van AMX Nederland vorig jaar in de RAI.

AMX, dat marktleider is in ‘unified control’ en afgelopen zomer een nieuw kantoor betrok, is daarmee vooral achter de schermen actief. Het nieuwe pand heeft een showroom met werkende demonstraties van het gehele AMX producten gamma. Hardware- en software oplossingen van AMX vereenvoudigen de manier waarop we omgaan met techniek. Met steeds meer techniek om ons heen biedt AMX oplossingen om de toenemende complexiteit met touchscreens, remotes en keypads eenvoudig te besturen, en via het netwerk te beheren. AMX apparatuur voorziet in besturing, automatisering, switching, distributie (audio en video) en beheer van toegepaste techniek.

Daarnaast biedt AMX digital signage en IPTV oplossingen die zeer breed kunnen worden toegepast en eenvoudig met besturing kunnen worden gecombineerd. De AMX oplossingen worden wereldwijd ingezet in vergaderzalen, woningen, klaslokalen, control rooms, ziekenhuizen, winkels, jachten, kerken, hotels, entertainment centers, theaters en broadcast facilities.

Op ISE 2012 richt AMX zich voornamelijk op de frameless touch panels uit de nieuwe Modero X-serie. Afgelopen zomer was deze innovatieve serie ook op InfoComm 2011 te vinden, waar onderstaand filmpje werkt gemaakt:

 

Een onderdeel van de Modero X Series is bijvoorbeeld de nieuwe MXT-2000XL-PAN, het 20,3 inch panoramische tabletop touch panel. Een elegante interface ontwikkeld voor de volledige controle van een ruimte. De touch panels van de Modero X Series bieden diverse `industry first`, ofwel primeurs binnen het vakgebied. Het panoramische scherm is daar al een voorbeeld van, maar ook de mogelijkheid om meerdere applicaties tegelijkertijd te gebruiken, zoals in bovenstaand filmpje te zien is. Daarnaast biedt Modero X de zogeheten Near Field Communication (NFC) technology waar de gebruikservaring gepersonaliseerd kan worden, en integratie met andere NFC-gelinkte devices mogelijk wordt. 

Applicaties
Multifunctioneel en makkelijk te navigeren: presentaties in vergaderzalen, lesruimtes en auditoria worden verrijkt dankzij de gemakkelijke besturing van de diverse hulpmiddelen die in een dergelijke omgeving gebruikelijk zijn, zoals PowerPoint. Thuis is het systeem ideaal voor gebruik in de keuken, of bijvoorbeeld geïntegreerd in het home cinema systeem of streaming netwerk: de touch panels kunnen systemen door het hele huis regelen. 

  • Panoramic control oppervlak
  • Futuristische applicaties: HD video chat en conference calls middels een geïntegreerde camera
  • NFC-ready hardware voor Near Field Communication
  • Verhoogde usability: externe verbindingen zoals Bluetooth, USB en HD video streaming
  • Graphische klasse: De Modero X Series heeft enkele intuïtieve UI (user interface) functionaliteiten, zoals gesturing, swiping, dynamic reordering en verbetererde animatiemogelijkheden. 

AMX Nederland
Mercurion 26
6903 PZ Zevenaar
Website


EDITORS' CHOICE