ARTIKEL

High Fidelity Belgium 2006

Afgelopen weekend waren er maar liefst twee Hifi- shows in Brussel: de Brussels Hifi & Home Cinema Show en de beurs van Internet collega Audioforum, High Fidelity Belgium.

De show van Audioforum werd, evenals vorig jaar, gehouden in het Courtyard Hotel in Brussel. Als service aan de bezoekers van High Fidelity Belgium had de organisator gezorgd voor pendeldiensten tussen de twee shows. Desondanks viel de belangstelling voor deze show (in ieder geval op de zaterdag) wat tegen. Maar dat mocht de pret niet drukken, de sfeer zat er in ieder geval goed in.

Dertig exposanten waren aanwezig, sommigen gaven uitstekende demonstraties, anderen beperkten zich tot een statische display van hun producten.

HiFi.nl bracht ze alle dertig een bezoekje en toont u een foto-impressie van de show.


De begane grond van het Courtyard hotel is erg smaakvol ingericht


Deze lieftallige dames verwelkomden alle gasten


Crafty bracht een nieuw mini-klasse D versterkertje


En de eigen transmissielijn luidsprekers


Bij Crusade Audio stonden links en rechts in de kamer een paar vreemde houten kastjes met een netsnoertje eraan. Navraag leerde dat deze kastjes de moleculen in de lucht in beweging brengen en daarmee de akoestiek (zouden) verbeteren. Klinkt vergezocht, maar dat gaan we vast en zeker nog eens controleren.


NuForce bij Crusade Audio


Daluso demonstreerde met Reimyo elektronica en de eigen luidsprekers


Ook het volledige Harmonix assortiment werd bij Daluso getoond

 
Sharkwire demonstreerde  de nieuwe Paolo Beduschi Vivaldi luidsprekers aan het Belgische publiek. De Vivaldi wordt, net als alle andere Paolo Beduschi luidsprekers, met de hand gemaakt. Dat de Italianen iets van vormgeving afweten is ook aan deze prachtige luidspreker weer goed af te lezen. Het prachtige kersenhout van de baskast – de Vivaldi bestaat in feite uit twee losse kasten – contrasteert fraai met het grijs van de bovenste kast, waarin de middentoners en tweeter te vinden zijn.


Die tweeter heeft overigens een aparte positie; die is aan de bovenzijde van de kast geplaatst.


EDITORS' CHOICE