Van Medevoort introduceert MA260

Redactie HiFi.nl | 09 oktober 2011 | Van Medevoort

Van Medevoort speelt met de nieuwe geïntegreerde versterker MA260 in op de toegenomen belangstelling voor streaming audio. De MA260 is aan te sluiten op elke moderne geluidsinstallatie en er kunnen maar liefst vijf digitale bronnen worden aangesloten. 

Het aantal audiostreamers op de markt neemt steeds verder toe, en hoewel ze bijna allemaal rechtstreeks op een versterker kunnen worden aangesloten is er ook een hernieuwde belangstelling voor losse D/A converters door ontstaan. De Van Medevoort MA260 slaat twee vliegen in één klap door een D/A converter te combineren met een geïntegreerde versterker. 

De MA260 beschikt over 2x75 watt vermogen en naast twee analoge ingangen, bijvoorbeeld voor een tuner of de optionele vM PHM3 phonotrap, heeft de MA260 vier digitale ingangen. Een daarvan is een asynchrone USB input (maximaal 16bit/50kHz), die door het voorkomen van jitter voor de best mogelijke weergave van muziek vanaf de computer zorgt. De drie andere inputs zijn coaxiaal (maximaal 24 bit/192kHz) of optisch (maximaal 24 bit/96kHz) aan te sluiten. Een van deze ingangen is schakelbaar tussen coaxiaal en optisch, waardoor in feite een extra ingang wordt gecreëerd. Ook is er een analoge voorversterkeruitgang aanwezig, bijvoorbeeld om een subwoofer of een extra eindversterker mee aan te sturen. 

De behuizing van de vM MA260 is voorzien van een matte zilverkleurige frontplaat met zwarte knoppen. Een afstandsbediening voor volume, ingangskeuze en standby wordt bijgeleverd. De adviesprijs is 1495 euro. 

MERK

EDITORS' CHOICE