NIEUWSToshiba

Jacob Jensen Design voor Toshiba tv`s

Redactie HiFi.nl | 13 september 2011 | Toshiba

We willen niet alleen dat apparaten goed klinken, maar ook dat ze er mooi uit zien. Toshiba heeft dit goed begrepen en werkte nauw samen met de Deense Jacob Jensen Design studio. ‘Sexy’ was het sleutelwoord. Er zijn eerste klas materialen gebruikt, zoals gezandstraald aluminium. De zilverkleurige YL863 en de zwarte WL863 zijn verkrijgbaar in drie schermgroottes: 42-, 46- en 55 inches.

De WL863 en de YL863 hebben een breed scala van functies. Dat vraag natuurlijk om een nieuw, geavanceerde bedieningsconcepten en veel rekenkracht. Dit was nog niet beschikbaar in tv’s tot de introductie van de Toshiba’s 55ZL1. Welke functies de WL863 en de YL863 dan hebben?  De WL863- en YL863 tv’s zijn voorzien van de CEVO-Engine, een nieuw multi-processor platform. De CEVO-Engine biedt een scherpe beeldkwaliteit, krachtige 3D-functionaliteit, geavanceerde opnameopties en webbeleving. Door middel van Personal TV kunnen maximaal vier gezinsleden hun voorkeursbeeldinstellingen, individuele zenderlijsten en privé verzamelingen opgenomen content opslaan. Zo behoort zoeken naar films op een aangesloten harde schijf tot het verleden.

De nieuwe toestellen bieden ook de mogelijkheid om geluidsinstellingen te personaliseren: óf ze onthouden het volumeniveau van iedere gebruiker nadat het toestel is uitgezet óf ze selecteren automatisch het opgeslagen volumeniveau van de gebruiker zodra ze worden aangezet. Dan moet de tv natuurlijk wel ‘weten’ wie er voor het scherm zit. Daarom hebben de tv’s een geïntegreerde camera met gezichtsherkenningssoftware aan boord, zodat de persoonlijke instellingen van de betreffende kijker geselecteerd worden. De toestellen ‘zien’ ook als er helemaal niemand voor het scherm zit. Als er een tijdje niemand kijkt, schakelen ze automatisch over op de standby modus. Handig! De WL863- en YL863-tv’s zijn compatibel met Toshiba Places, Toshiba’s webgebaseerde content- en serviceplatform voor tv’s en laptops. Ben je in het bezit van een iPhone? Dan heb je met met Toshiba Apps Connect geen afstandsbediening meer nodig, maar kun je de tv met je smartphone aansturen.

Het platte design is natuurlijk mooi, maar het moet geen afbreuk doen aan de beeldkwaliteit. Daar integreerde de ingenieurs van Toshiba Pro Led 32 in de nieuwe toestellen. Pro Led 32 verdeelt de Edge Led backlight verlichting in 32 clusters die onafhankelijk van elkaar ingeschakeld en bediend kunnen worden. Ook bouwde Toshiba de Auto Calibration tool in de nieuwe tv’s. Aangestuurd door een sensor die wordt aangesloten via de usb poort kiest deze tool automatisch de ideale parameterinstellingen voor een goede beeldkwaliteit. Dankzij de CEVO Engine heeft Auto Calibration geen externe pc nodig.

De tv’s uit de WL863- en YL863 serie zijn leverbaar in het derde kwartaal van 2011. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Bron: HDTV nieuws


EDITORS' CHOICE