ARTIKEL

De Top 10 van...Phil

Philip van Deijk | 30 juni 2005

Wekelijks publiceren wij de favoriete albums en films van onze auteurs, een leuke leiddraad voor uw platen en filmcollectie. Deze week de favoriete albums van één van onze hardware recensenten; Phil van Deijk. Helaas kijkt Phil te weinig film om ook een top 10 films op te geven.

 

De Top 10 van...Phil van DeijkTori Amos - Crucify
Smells Like Teen Spirit, close mike opgenomen piano en stem. Door deze opname komt de emotie, gevoeligheid en sfeer op een goede installatie perfect naar voren.

Klank: 8.5
genre: singer/songwriter
formaat: CD

 

 

De Top 10 van...Phil van DeijkDido - No Angel
De mooie zangeres zorgt altijd weer gevoelige nummers. Haar fraaie en meeslepende stem pakt je. De opnamens zijn niet perfect, maar door de muziek wordt veel goed gemaakt.

klank: 8
genre: pop
formaat: LP (Classic Records)

Klik hier om deze LP te bestellen

 

De Top 10 van...Phil van DeijkMuddy Waters - Folk Singer
Oerblues van Muddy Waters, authentiek opgenomen. Simpel en eenvoudig met voornamelijk stem, gitaar en drums. Muziek zonder bij na te denken en doet je verlangen naar relaxen en het drinken van bier in een rokerig bruin cafe.

klank: 8
genre: blues
formaat: LP (Classic Records)

Klik hier om deze LP te bestellen

 

De Top 10 van...Phil van DeijkLaurie Anderson -Bright Red/Tightrope
Veel synthesizer muziek waarmee een ruimtelijke afbeelding gecreeerd wordt. De stem staat vast in, het laag is mooi diep en angstaanjagend. Het laag laat bij veel systemen steken vallen.

klank: 8.5
genre: pop
formaat: CD

 

 

De Top 10 van...Phil van DeijkDead Can Dance -Into The Labyrinth
Een cd vol mysterieuze muziek die kan swingen. De opname laat een verscheidenheid aan percussie instrumenten horen. Het transparante beeld is een goede test voor detailweergave.

klank: 9
genre: new age
formaat: CD

 

 

De Top 10 van...Phil van DeijkRy Cooder/Ali Farka Toure - Talking Timbuktu
Ook hier maakt wereldmuzikant Ry Cooder weer kennis met de plaatselijke muzikanten. Dit resulteert is een fraai opgenomen cd die bol staat van de Afrikaanse percussie-instrumenten. Goede spreiding en drums mooi achterin geplaatst.

klank: 9
genre: wereldmuziek
formaat: CD

 

 

De Top 10 van...Phil van DeijkCassandra Wilson/Jacky Terrasson - Rendez Vous
De sombere stem van Cassandra laat toch altijd de zon schijnen. Mooi opgenomen, de perfecte cd om te beoordelen of uw systeem in balans is. Van diep laag tot sprankelend hoog triangels.

klank: 9.5
genre: jazz
formaat: CD

 

 

De Top 10 van...Phil van DeijkRoger Waters - Amused To Death
Eén lang muziekverhaal die in geen platenkast mag ontbreken. Hoogstaande opname en opnieuw uitgebracht in Super Bit Map. Op veel systemen klinkt de SBM nogal scherp. Veel detail en spannende en onverwachte momenten, een aanrader.

klank: 9.5
genre: pop
formaat: CD

Klik hier om deze CD te bestellen

 

De Top 10 van...Phil van DeijkCount Basie - Warm Breeze
Stampende en swingende Big Band met een Top of the Art blazerssectie. Op hoog volume draaiend staat de band bijna in de luisterruimte.

klank: 9
genre: jazz
formaat: LP

 

 

De Top 10 van...Phil van DeijkPink Floyd - The Wall
Krankzinnige muziek gemaakt door een krankzinnige groep. Bizar te horen waar mensen toe in staat zijn onder het genot van diverse geestverruimende middelen. Niets audiofiel maar wel een goede opnamekwaliteit.

klank: 9
genre: pop
formaat: LP/CD


EDITORS' CHOICE