ARTIKEL

Lente HiFi `05 - verslag 6

Marc Brekelmans | 24 maart 2005

Audiac
Merken; Arcam, Ayre, Base, Halcro, Lexicon, Mark Levinson, Revel, Ruark, Sun Wire, Thiel, Tivoli, Wadia, Wilson Audio
Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

In de grote hal van de Doelen show had Audiac rechts achterin haar tijdelijke bivak opgeslagen. Gezien het grote, en mooie, assortiment van deze importeur is door hen een keuze voor een paar merken uit dit pakket gemaakt. Met name de draagbare radio’s van Tivoli kregen veel aandacht. Nieuw in het Tivoli pakket… een roze(!) PAL. Deze maakt deel uit van de nieuwe Tivoli Fashion PAL Limited Summer 05 Collection (een hele mond vol voor zo’n klein kastje) die leverbaar is in de kleuren Pink, Blue Sky, Orange en Lime groen.

Doelen Lente HiFi show 2005

Verder op deze stand aandacht voor de nieuwe Arcam Solo; een CD-speler, versterker en DAB radio inéén. Audiac demonstreerde deze Solo op Wilson Audio Sophia’s, voorwaar geen makkelijke klus voor een 2x50Watt versterker. Een gedurfde zet van Audiac en één die verrassend goed uitpakte. De combinatie was zeker niet uit balans, sterker nog....het klonk gewoon erg goed!

Doelen Lente HiFi show 2005

De Thiel SS2 subwoofer, de Mark Levinson 326S en enkele apparaten van Ayre, waaronder de C5XE CD-speler waren de overige aanwezigen op deze stand. Wie zich afvraagt waar “het grote werk” van Audiac was….dat stond in de winkel van Multifoon te spelen. Daar had Audiac een opstelling gemaakt met Halcro versterkers en Wilson Maxx2 luidsprekers. Helaas heb ik niet de tijd kunnen vinden om deze topset zelf te gaan beluisteren.

 

Dynaudio
Merken; Audio Control, Dynaudio, Laffra Design, OCOS
Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

De agent van Dynaudio in Nederland, Jan Laffra, heeft zoals altijd weer een goede demo. Jan weet zijn bezoekers vaak te verrassen met zijn luidsprekerkeuze. Zo kan ik me herinneren dat Dynaudio een aantal jaren geleden op de VAD show veel indruk maakte met haar demonstratie van één van de kleinste en goedkoopste luidsprekers uit het Dynaudio pakket. Een bewijs dat je niet uitsluitend indruk kunt maken met je topsystemen, maar dat ook meer bereikbare producten het publiek kunnen vervoeren. 

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

Deze keer had Jan gekozen voor de nieuwe Audience 72SE’s op een Arcam set. Gezien de bezetting van de stoelen een goede keuze.  Verder introduceerde Dynaudio een nieuwe subwoofer, de SUB250 (835 euro). Deze maakt gebruik van dezelfde unit en versterker als de vorig jaar geïntroduceerde SUB300, maar dan in een kleinere behuizing en zonder afstandbediening.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo

In de contourlijn introduceerde Dynaudio de nieuwe center luidspreker S CX (2435 euro). Een werkelijk prachtig vormgegeven center die gebruik maakt van de beroemde Esotar2 tweeter (uit de Contour S5.4 luidspreker).


Audiotec
Merken; AVI, Hifidelio, Merlin Music System
Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

Deze nieuwkomer op de Nederlandse markt presenteerde zich in de foyer van de Willem Burgerzaal met de merken AVI, Hifidelio en Merlin Music System. Vooral de terugkeer van AVI op de Nederlandse merkt betekent een welkome aanvulling op het gebied van compacte hoogwaardige audio apparatuur. Het merk mag in hetzelfde rijtje met gevestigde namen als Linn en Cyrus geplaatst worden. Het merk maakt naast electronica ook nog luidsprekers van hoge kwaliteit die, met name in de Engelse pers, al menig prijs in de wacht sleepten. Hier wordt echter gedemonstreerd op Merlin VSM luidsprekers welke in een MM en een MX versie geleverd kunnen worden (oa. verbeterd crossover en hoogglans uitvoering). Of de hier getoonde versie, voor wat betreft uiterlijk dan, iedereen aan zal spreken waag ik te betwijfelen. Kiest u echter voor geluidskwaliteit dan was de combinatie met de AVI versterker en Cd-speler meer dan overtuigend. Het geheel zette een strak en dynamisch geluidsbeeld neer.

AVI  CD-speler

Verder op de stand de Hifidelio Music Server welke tot maar liefst 20.000 nummers in zijn geheugen kan opslaan. Het bedieningsgemak zou volgens de fabrikant op een hoog niveau moeten staan, gewoon de CD erin en de Hifidelio "ript" volledig zelfstandig naar de harde schijf (incl. titels en trackinfo). Opnemen kan onder andere in MP3, AAC, WMA en een keur aan RAW formaten.


EDITORS' CHOICE