ARTIKEL

Lente HiFi 2005 - verslag 2

Ted Joos | 21 maart 2005

Amacom
Merken: Visonik, Exposure
Klik hier voor meer informatie over deze importeur in de Hi-Find van HiFi.nl

Amacom  (staat voor: The Amazing Company) is importeur van Exposure, Visonik en Nelson Audio - Image. De visie van Amacon is helder: no nonsens, waarbij gestreefd wordt naar hoge kwaliteit in de meer betaalbare prijsklasse. Op de Doelen Lente HiFi show is Amacon vertegenwoordigd met Visonic en Exposure.

De leveringsomvang van Exposure bestaat uit drie series: 2010 series, 3010 series en Classic. Veel van de exposure producten zijn inmiddels positief ontvangen door diverse hi-fi recensenten en worden door vele consumenten met tevredenheid gebruikt. Als primeur vind ik op de Lente Hifi Show de verbeterde 2010 serie, omgedoopt tot de 2010S serie. Buiten enige kleine esthetische aanpassingen, zijn de belangrijkste verbeteringen te vinden bij de geïntegreerde versterker en de eindversterker. Was het uitgangsvermogen voorheen 2 x 50 Watt (voor de geïntegreerde versterker) en 2 x 60 Watt (voor de eindversterker), dit is voor beide apparaten nu opgeschroefd tot 2 x 75 Watt. Verder is het interessant te vermelden dat de cd-spelers van Exposure voorzien zijn van een dedicated cd-loopwerk en dus niet, wat we regelmatig bij andere leveranciers zien, gebaseerd is op een “PC loopwerkje”.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo
Exposure 2010 serie

Visonik is een Duitse leverancier van kwaliteitsluidsprekers die worden ontworpen en vervaardigd in Berlijn. De leveringsomvang bestaat uit de Revo serie, de Evolution serie en Concept serie. Iedere serie biedt de mogelijkheid tot uitbreiding naar een surround systeem en bestaat uit zuilluidsprekers, monitor luidsprekers en een center speaker. Voor wie dit alles nog niet voldoende laag produceert, zijn er tevens een drietal subwoofers leverbaar.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo
Luidsprekers van Visonik

Was op de VAD show 2004 Nelson Audio aanwezig, nu miste ik de buizenversterkers op de Doelen Lente HiFi show. Na navraag gedaan te hebben bij een enthousiaste Amacon medewerker bleek daar een eenvoudige reden voor te zijn. Het traject voor het behalen van een CE markering verloopt toch lastiger dan verwacht waardoor deze producten nog niet op de markt mogen worden gebracht. 


EDITORS' CHOICE