ARTIKEL

Audioforum show Genk

René van Es | 25 november 2004

Vanwege een tijdelijk verblijf in Vaals was het een kleine moeite even over te wippen naar het Belgische Genk waar Audioforum een hifi show organiseerde in het NH Hotel.  Een show die zich concentreerde op drie etages waar zowel dealers als importeurs (in het Vlaams invoerders) broederlijk een plekje vonden.

De beurs is matig bezocht wat niet te wijten was aan het werk dat sommige standhouders erin hadden gestoken. Ik denk dat de locatie erg onbekend is en op zondag speelde het mooie weer parten.

Uit Nederland trof ik Crusade Audio die met zijn Twisted Pair Design kabels en Vibrapods de markt bewerkt. Nieuw voor hen is Meadowlark dat erg fraaie speakers maakt. Zowel qua uiterlijk als qua geluid. De massieve fronten wekken op zijn minst bewondering.

Audioforum show Genk 2004 (c) Xingo

Audioforum show Genk 2004 (c) Xingo

TacT werkt nauw samen met AND Benelux en in de ruimtes naast elkaar op de tweede verdieping stonden de nieuwe Tact klasse D versterker en het uitgebreide Tact Room Correction Systeem. Wie nog nooit de invloed van roomcorrectie heeft gehoord moet daar zeker eens aandacht aan geven.

Audioforum show Genk 2004 (c) Xingo

Audioforum show Genk 2004 (c) Xingo

DAB, digital audio broadcasting is in België veel verder gevorderd dan bij ons. Vandaar dat Music Matters zich liet vertegenwoordigen door een uiterst charmante dame die de Pure radio’s en tuners aanprijst. Haar woorden: “Ik ben niet fotogeniek” zijn helaas een beetje waarheid. Als u een Mini Cooper rond ziet scheuren vol reclame over DAB en Pure, kijk dan eens naar binnen.

Audioforum show Genk 2004 (c) Xingo

Twee merken die in Nederland niet of moeilijk te vinden zijn ondersteunden elkaar in Genk met prima geluid. Manley versterkers en Alon luidsprekers. De term high-end zeer waardig.

Audioforum show Genk 2004 (c) Xingo

Audioforum show Genk 2004 (c) Xingo

Technology Factory uit Antwerpen hinkte op twee importeurs. Durob en Audioclassics. In een goed opgestelde set speelde Clearaudio via PrimaLuna versterkers op hybride Cadence elektrostaten. De PrimaLuna had daar geen enkel probleem mee. Volgens Technology Factory is er op dit moment voor het geld geen betere buizenversterker te krijgen. Een ritje Antwerpen kan u de ogen openen.

Audioforum show Genk 2004 (c) Xingo

Audioforum show Genk 2004 (c) Xingo

Sharkwire presenteerde zowel de kabels van het merk als de apparatuur van Paolo Beduschi. Een Italiaans merk dat na wat opmerkingen van de Nederlandse importeur de vormgeving verder verfraaide. In technische zin waren de producten al af. Sharkwire loofde een prijs uit voor de 700ste bezoeker, maar die is in het weekend in Genk niet gesignaleerd. Jammer!

Audioforum show Genk 2004 (c) Xingo

Audioforum show Genk 2004 (c) Xingo

Veel aandacht uiteraard voor home cinema. Merken als M&K, Cairn, Klipsch, Focal, Sunfire, Simm, Arcam en anderen streden om aandacht. Veel projectie dit keer en minder platte schermen. Met als gevolg dat fotograferen onmogelijk was en de apparatuur niet te herkennen in het donker. Veel bezoekers hadden daarom meer aandacht voor de getoonde films dan de setup.

Audioforum.Be show Genk 2004 (c) Xingo

Genk 2004 was leuk om te bezoeken als je in de buurt was. Het spetterde helaas niet. Daarvoor waren er te weinig bezoekers en waren de kamers of te klein of te donker. Een locatie die meer voor de hand ligt en meer bezoekers zal trekken als er een dergelijke show is in 2005 zal wel onder de rook van Antwerpen gehouden worden.


 


EDITORS' CHOICE