NIEUWSSonata

Sonata Touch music-server van Digibit


Redactie HiFi.nl | 21 april 2010 | Sonata

(ingezonden mededeling)

De producent van Ripnas en Sonata, Digibit, heeft besloten deze te vervangen door de Sonata Touch. Hierdoor komen de diverse onderdelen van Digibit samen in één product. 

De Sonata Touch is een volwaardige Music server, waarmee men cd’s kan rippen, de metadata kan aanvullen en de muziek via het touchscreen menu, multi-zone kan afspelen. De exclusieve distributie van de Sonata Touch in de Benelux en Duitsland gaat via het Deurnese Robytone.
 
De nieuwe Sonata Touch Music Server is een alles-in-één (draagbare) flatscreen met ingebouwde  harde schijf en een 15,6” touch screen. Hierdoor kan de Sonata Touch overal worden geplaatst of worden meegenomen. Toegang tot de muziekcollectie is eenvoudig te verkrijgen via het intuïtieve touch screen of via de bijgeleverde afstandsbediening. Tevens is het mogelijk om via Wi-Fi vanuit welke ruimte in je huis dan ook de Sonata Touch met een iPhone/iPod Touch te bedienen.


Foto: Sonata Touch

De Sonata Touch heeft een on-screen menu in 9 talen, een instellingsmodus waarmee diverse parameters naar persoonlijke voorkeur ingesteld kunnen worden en een VGA uitgang voor het aansluiten van een tweede scherm. Een RF afstandsbediening met een trackball maakt het mogelijk om door het menu te navigeren. Men kan automatisch cd’s in 4 minuten rippen in het gewenste format (FLAC, WAV, MP3, etc.). De Sonata Touch is echter standaard ingesteld om cd’s te rippen naar het “Lossless FLAC “ format waarmee ongeveer 40% opslagruimte ten opzichte van WAV-format bespaard wordt. Indien gewenst, is het ook mogelijk om uw orginele en legale cd’s door Robytone te laten rippen en te laden in uw Sonata Touch.

De Sonata Touch maakt, via internet, gebruik van alle vijf beschikbare databases voor het verzamelen van de zogenaamd metadata. Eén van de geraadpleegde databases is de eigen SonataDB  waarin meer dan 400.000 klassieke en jazz cd’s zijn opgenomen. Er is ook de toetsenbord zoek functie, waarmee men naar het juiste track/artiest/album etc kan zoeken.
De Sonata Touch ondersteunt 2 zones, waardoor men in 2 verschillende ruimtes van verschillende muziek kan genieten.
Standaard heeft de Sonata Touch voldoende capaciteit voor het opslaan van 1500 cd’s in flac zonder kwaliteitsverlies of voor ca. 240.000 mp3’s.
 
De adviesverkoopprijs is 2.900 euro

EDITORS' CHOICE