ARTIKEL

VAD: Stereo 1

Rene Smit | 20 oktober 2003

Ook dit jaar willen wij als hifi.nl weer proberen het complete aanbod aan nieuwe producten bij de diverse aan u als lezers te presenteren. Gezien de grote hoeveelheid is door de diverse auteurs een verdeling gemaakt en onderstaand een verslag van de door mij bezochte importeurs.

Om eerst globaal een indruk te krijgen werd de zaterdagmorgen gebruikt om zo links en rechts wat demoruimtes binnen te stappen zonder vragen te stellen en een beetje sfeer te proeven. Opvallend is wederom de grote drukte, reeds voor de openingstijd van 10 uur stond een rij enthousiastelingen te trappelen om binnen te mogen. Later in de middag probeer ik toch wat importeurs te speken te krijgen zodat niet de volledige verslaglegging van de zondag afhankelijk is.

Hifinesse

De eerste importeur die ik spreek is Sander Offenberg van Hifinesse, zij hebben onder andere Nordost bekabelingsproducten, Neat speakers en Morgan electronica. Gedemonstreerd wordt met 3 verschillende Nordost powercords oplopend in prijs om aan te geven wat dit product binnen uw set kan doen. En gezien de verbaasde luisteraars is een groot verschil merkbaar. Omdat ik samen met Sander achter in de luisterruimte sta gaan de veranderingen een beetje aan mij voorbij. Geluisterd wordt naar Neat speakers, het type MF7 aangestuurd door Morgan electronica.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Deze speakers zijn uitgerust met supertweeters en Isobaric bass drivers. Nieuw van Nordost is ook de Valkyrja serie, volgens Sander levert deze serie voor ongeveer 60% van de prijs van de Valhalla ongeveer 90% van de prestaties en deze serie heeft daarmee een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Analogue Audio Products

De tweede ruimte die ik bezoek is de stand van Analoque Audio Products waar Wim van Kraanen de scepter zwaait, enthousiast rent hij heen en weer, zijn aandacht vedelend tussen de set die staat te spelen en vragen stellend publiek. Tussendoor heeft hij even tijd mij bij te praten over de nieuwe producten in zijn assortiment. Als eerste weet hij te melden recent importeur te zijn geworden van Pathos een high-end buizenversterker merk. Om de alom gewaardeerde Unico versterker voor een nog breder publiek te toegankelijk te krijgen is er recent een Unico P uitgebracht met 1 in plaats van 2 buizen en een wat lager vermogen, 2x50watt in plaats van de 2x80watt van de normale Unico. De P is verkrijgbaar vanaf 950,- euro.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Ook nieuw zijn de speakers Zingali Ouverture 2, Opera V en Diapason Aries, deze laatste kan gezien worden als een vloerstaande Micra. Ook in de draaitafelrange van Nottingham Analoque is een toevoeging in de vorm van de Dais.

VAD Show 2003 (c) Xingo

Inmiddels nadert het tijdstip van sluiting van de eerste drukbezochte beursdag en wordt het tijd ons naar de bar te begeven voor de jaarlijks terugkerende deelnemersborrel.

VAD Show 2003 (c) Xingo


EDITORS' CHOICE