ARTIKEL

Harman Kardon Huisshow 2003

Redactie HiFi.nl | 12 maart 2003

Zoals veel andere importeurs organiseert Harman Consumer Holland twee maal per jaar een huisshow. De meest interessante noviteiten worden dan getoond aan de dealers, relaties en natuurlijk de pers. HiFi.nl was ook een ochtend aanwezig in Groot-Ammers. Hieronder een beeldverslag van de nieuwigheden welke Harman Consumer Holland u de komende maanden zal gaan brengen.

Harman Kardon

Harman Kardon Huisshow maart 2003

Harman Kardon komt met een aantal nieuwe 7-kanaals receivers, de AVR 4550 (1199 euro) en de AVR 5550 (1399 euro). Voorzien van de nieuwste technieken als Dolby Digital EX, DTS-ES, LOGIC7 processing en meer. De AVR 4550 is een 7 x 50 Watt receiver, de AVR 5550 zelfs 7 x 75 Watt.

Harman Kardon Huisshow maart 2003

Ook zagen we de eerste zilveren componenten van Harman Kardon. Op de bijgaande foto ziet u de prototypen, met een deels donkerzwart front. Het betreft hier het systeem 2550S, bestaande uit de AVR2550 AV-receiver en de DVD2550 DVD-speler. Het systeem kost 1.000 euro en is leverbaar vanaf april/mei 2003.

JBL

Harman Kardon Huisshow maart 2003

Interessant nieuws van JBL is de Northridge die de LX serie opvolgt. Een brede lijn, bestaande uit kleine boekenkastluidsprekers E20 van 149 euro (per stuk) tot de topmodel E100 met een verwachte prijs van 999 euro (per stuk).
De Northridge is een "universele" lijn, wat wil zeggen dat deze wereldwijd verkocht zal worden. Geen verschillen dus tussen bijvoorbeeld de Amerikaanse en Europese markt.

Harman Kardon Huisshow maart 2003

We vernemen, het schijnt een primeur te zijn, dat JBL ook met pasklare oplossingen gaat komen voor de thuisbioscoop. Samen met een gespecialiseerd bedrijf (de naam wordt nog niet genoemd) zal Harman Consumer Holland activiteiten ontwikkelen om complete Home Cinemasystemen te demonstreren en thuis installeren. Hiervoor wordt voor de luidsprekers en electronica gebruik gemaakt van JBL. Maar een complete thuisbioscoop bestaat natuurlijk ook uit beeld. Hiervoor wordt per klant gekeken wat het beste geschikt is. De systemen (inclusief: beeld, geluid, bekabeling etc.) kosten tussen de 40.000 en 150.000 euro. Op de bijgaande afbeelding ziet u een dergelijk, particulier, systeem wat zelfs ruim 350.000 euro kost.

Infinity

Harman Kardon Huisshow maart 2003

We publiceerden eerder al een nieuwsitem over de Oreus lijn van Infinity. Deze wordt ondertussen ook daadwerkelijk uitgeleverd naar de winkel. Het betreft een compleet Home Cinema systeem, bestaande uit 4 speakers, een centerspeaker en een actieve subwoofer. Prijs (zonder voetjes, maar met bevestigingsbeugel): 1299 euro en vervolgens 179 euro per set van twee stands.

Tenslotte...

Het spreekt voor zich dat we hierboven niet alle nieuwigheden besproken hebben welke Harman Consumer Holland toonde. We houden u ook hiervan op de hoogte via HiFi.nl. Op de volgende pagina kunt u nog enkele extra foto`s bekijken.


EDITORS' CHOICE