ARTIKELHome Fidelity

Home Fidelity goes Clearaudio

Jan de Jeu | 23 september 2001

Clearaudio Champion Limited Edition, heet van de naald...

Zo lang ik mij kan herinneren is er al sprake van een rivaliteit tussen de twee belangrijkste havensteden van Nederland. Het meest duidelijk komt dat misschien nog wel tot uiting gedurende de voetbalwedstrijden tussen de topclubs Ajax en Feijenoord. Maar het speelt bijvoorbeeld ook op cultureel gebied. Inwoners van beide steden staan vaak diametraal tegenover elkaar en velen van hen weigeren zelfs om de concurrerende stad te bezoeken tenzij dit uitzonderlijk aantrekkelijk gemaakt wordt of echt niet vermeden kan worden.

En hoe krijg je dan een in Rotterdam geboren en getogen audiofiel zo ver dat hij zich op weg begeeft naar die, aan het IJ gelegen, iets minder belangrijke havenstad? In mijn geval is die vraag niet zo moeilijk te beantwoorden, zeker niet voor diegenen die op hifi.nl mijn recensie over de Clearaudio Champion draaitafel en de Clearaudio Basic phono voorversterker gelezen hebben. Je kiest een grote winkel, in dit geval het op audio en filmliefhebbers georiënteerde Home Fidelity, op een prachtige historische locatie, in dit geval de Sumatrakade op het in het Oostelijk havengebied gelegen Java eiland, en je organiseert in samenwerking met de Nederlandse importeur Audioclassics een twee weken durende presentatie van draaitafels, armen en elementen van het Duitse merk onder het motto “Home fidelity goes Clearaudio”.

De echte reden om acte de presence te geven is voor mij echter een meer specifieke. Gedurende deze twee weken zal namelijk voor het eerst gedraaid worden met de Clearaudio Champion Limited Edition. Deze Limited Edition, die in een serie van 1000 exemplaren gemaakt wordt en waarvan er 100 voor de Nederlandse markt gereserveerd zijn, heeft een aantal extra’s ten opzichte van de door mij geteste gewone uitvoering. Deze versie is inclusief het Clearaudio sixstream interconnect, de Rega RB 300 arm, het Clearaudio Aurum-Alpha mk II mm element (in de nieuwe uitvoering met een body van pernambuco hout), de zwaardere voeten van de Champion Reference en het Clea weight. Enthousiast als ik al was over de standaard uitvoering ben ik zeer benieuwd of, en zo ja in welke mate, deze opgewaardeerde versie de in klankmatige zin toch al prima prestaties van de standaard uitvoering nog verder overtreft.


EDITORS' CHOICE