NIEUWSGingko Audio

Ginko Audio producten

Redactie HiFi.nl | 24 januari 2006 | Gingko Audio | Importeur: Sense of Music

(Ingezonden mededeling)

Met directe ingang is Audiotorium te Leiden importeur geworden van Gingko Audio producten. Gingko Audio is een Amerikaanse fabrikant, die als doelstelling heeft om functionele, efficiënte en esthetisch aangename producten op de markt te brengen en dit tegen een eerlijke prijs. De specialisatie van Gingko zit in de productie van custom acryl accessoires voor high end audio en video applicaties.

Gingko Audio heeft momenteel drie verschillende lijnen van accessoires:

  • Claruvu hoogwaardige acryl stofkappen voor oa. alle merken draaitafels en cd spelers
  • Cloud 10 en Cloud 11 speciale vibratiecontrole platforms en speciale stands voor audio apparatuur
  • De Mini Cloud, vibratiecontrole apparaatvoeten

Grinko AudioDe Claruvu platformen zijn standaard beschikbaar voor quasi alle merken van draaitafels en op bestelling kan u zelfs een volledig op maat laten maken voor uw eigen draaitafel of voor eender welk apparaat dat u wenst te vrijwaren van stof. Afgebeeld is de Claruvu op een VPI Scout draaitafel.

De Cloud platformen zijn in diverse maten verkrijgbaar en dit in interieur vriendelijk hoogglans zwart of transparant acryl. De platformen controleren de interne en externe trillingen zo goed dat het geluidsbeeld in alle dimensies er enorm van opknapt. De Cloud 10 is verkrijgbaar in 5 verschillende modellen, waaronder zelfs een speciaal voor de VPI Scoutmaster. De Cloud 11 is voorlopig enkel beschikbaar in een standaardmaat.

Grinko Audio

De Cloud 10 neemt 98% van de trillingen op tussen de 5 tot 500hz, de Cloud 11 zelfs 99%. Een van de bijzondere eigenschappen van de cloudplatformen is dat wat men beweert ook te meten is, en dat kan lang niet van elk accessoire op de markt gezegd worden! Voor een uitgebreidde uiteenzetting over deze metingen en de wetenschappelijke onderbouwing van de Cloud-lijn, verwijzen we u graag door naar de website van Gingko Audio, www.ginkoaudio.com.

De Cloud 10 vibratie controle platform is al verkrijgbaar vanaf 349 euro.

Grinko Audio

Tenslotte zijn er nog de Minicloud apparaatvoeten. Deze instapmodellen van Ginko Audio doen maar liefst 95% van de trillingen tussen 5 en 500 HZ verdwijnen. Deze kleine voeten kunnen eender waar onder het apparaat geplaatst worden, zodat een optimale verdeling van het gewicht (en zodoende een optimaal resultaat) mogelijk is. Voor een meer dan redelijke prijs krijgt u hiermee een grote sprong voorwaarts in klankbeleving!


EDITORS' CHOICE