NIEUWSSonneteer

Sonneteer Bardaudio - wireless audio

Redactie HiFi.nl | 04 juni 2005 | Sonneteer

(ingezonden mededeling)

Nieuw van Sonneteer is Bardaudio. Met Bardaudio kunt u muziek afspelen vanaf uw cd-speler, radio, computer of andere geluidsbron en draadloos verzenden naar iedere kamer c.q. plek van uw huis.

Het geluidssignaal wordt draadloos digitaal verzonden door middel van een Bard module in High End kwaliteit. Aan de zijde van de versterker/luidspreker combinatie wordt het signaal ontvangen middels een aangesloten Bard ontvangstmodule die het digitale signaal via een kwalitatief zeer hoogwaardige DA-converter omzet in een analoog signaal.

Sonneteer Bardaudio

Het Bard systeem gebruikt de nieuwste digitale techniek om het geluid te distribueren in de 2.4GHz band. De distributie in de ISM band heeft een veel hogere kwaliteit dan bijvoorbeeld de FM band. De bandbreedte van het kanaal wordt uitsluitend gebruikt voor het uitzenden van muziek en door ook geen compressie te gebruiken geeft dit de best mogelijke geluidskwaliteit.
Totaal zijn 8 beschikbare en in te stellen digitale High End stereokanalen, zodat een even zo groot aantal geluidsbronnen kan worden gedistribueerd.

Een multi-room toepassing kan eenvoudig worden gerealiseerd door meerdere audio systemen op Bard ontvangstmodules aan te sluiten en in te stellen op het juiste kanaal.

De Bard productrange bestaat uit BardOne zendmodule, BardOne ontvangstmodule en BardUSB stick met zendmodule van binnen.


De prijzen van de Bardaudio producten zijn:
BardOne enkel zend - of ontvangstmodule: 255 euro
BardOne set (zend - en ontvangstmodule):  480 euro 
BardUSB: 360 euro

In juni 2005 zal de productrange met Bardthree worden uitgebreid. Bardthree is een digitale stereo versterker en ontvangstmodule in één.


EDITORS' CHOICE