NIEUWSB&W

MFSL CD-R nu op spindle

Redactie HiFi.nl | 03 februari 2006 | B&W

Eenieder die wel eens een beschadigde CD-R heeft gehad door krassen of  blootstelling aan overmatig licht of hitte weet dat CD-R’s verre van een perfect opslagmedium zijn. Het gebeurt dan ook maar al te snel dat u uw onbetaalbare data kwijt raakt. Voor die gevallen waarin u het zich niet kunt veroorloven uw kostbare data te verliezen heeft Mobile Fidelity Sound Labs de Ultradisc CD-r. De Ultradisc CD-r is vanaf heden ook op spindle`s van 25 of 50 stuks verkrijgbaar.

Mobile Fidelity Sound Labs UltradiscDe Mobile Fidelity 24 karaats gouden ULtradisc CD-r is ontworpen voor professioneel gebruik,  muziek , opslag van grafische toepassingen of ieder andere toepassing waarin er geen ruimte is voor verlies van data of schrijffouten. Deze speciaal vergulde Ultradisc CD-r’s garanderen een uitstekende reflectie, kunnen niet corroderen en hebben een dramatisch verbeterde weerstand tegen licht en hitte.
Verdere worden de “putjes” op een CD-r  meteen gebrand (burst burning), wat resulteert in verbeterde informatie uitlezing en weinig tot geen datafouten. Ook maakt de Ultradisc CD-r gebruik van een gepatenteerde beschermende laag. Door deze beide eigenschappen hoeft er maar weinig of zelfs helemaal geen foutcorrectie te worden toegepast bij het uitlezen van de data, resulterend in een precieze uitlezing van diezelfde data.

Waar een gewone CD-r een levensverwachting heeft van 20 jaar - indien bewaard onder optimale condities - blijkt uit de versnelde verouderingstest dat de Ultradisc CD-r zijn informatie tot wel 300 jaar in topconditie houdt. Dit betekent dat vanaf nu alle data zeer accuraat opgeslagen kan worden en bovendien langer bewaard kan worden dan ooit tevoren.

Mobile Fidelity Sound Lab ontwierp in 1987 `s wereld eerste 24 Karat Gold music CD: De ULTRADISC. MFSL heeft deze kennis nu gebruikt voor de ontwikkeling van de 24KT Gold ULTRADISC CD-R. De combinatie van de superieure reflectie en lange levensduur van 99.99% pure 24 Karat Gold samen met een gepatenteerde speciale “bonding agent” zorgt ervoor dat de ULTRADISC CD-R nooit zal oxideren en informatie verliezen zoals dat bij veel van de momenteel verkrijgbare CD-R`s kan gebeuren. De Ultradisc CD-R is extreem stabiel in het dagelijks gebruik.


Speciale lichtgevoelige verf


Anders dan bij normale CD-r die Cyanine (blauw/groene verf) of Metal Azo (donkerblauwe verf) en daardoor snel hun speciale eigenschappen verliezen onder de invloed van licht en hitte, maakt de Ultradisc CD-r gebruik van een gepatenteerde lichtgevoelige verf die accuraat branden en stabiliteit garandeert .
Waar de andere twee types verf gevormd worden door lineaire molecuulstructuren, welke snel afbreken onder de invloed van de elementen, maakt de Ultradisc CD-r gebruik van een unieke lichtgevoelige verf die een ringvormige structuur heeft waardoor een sterke en extreem stabiele chemische verbinding ontstaat. Bovendien maakt Mobile Fidelity Sound Labs gebruik van een speciale gepatenteerde coating om extra bescherming te bieden tegen krassen.


Extreem accuraat en precies brandproces


MFSL  heeft ervoor gekozen om uitsluitend lage snelheids CD-r’s aan te bieden. Ondanks dat de huidige trend voorschrijft dat sneller ook beter is, zijn de technici van MFSL het daar hartgrondig mee oneens en dringen er bij professionals, archivarissen, audiofielen en kwaliteitsbewuste verzamelaars erop aan om in “real-time’ te branden, ook wel bekend als 1x. Door een breed scala aan testen uit te voeren hebben de technici van MFSL gezien dat het “real-time” branden altijd superieure resultaten oplevert. Hogere brandsnelheden veroorzaken fouten en zorgen ervoor dat er geen juiste informatie betreffende de “putjes” wordt weggeschreven. Bovendien is een hogere brandsnelheid verantwoordelijk voor trillingen in het loopwerk waardoor jitter onstaat. Om een nog hoger accuraatheid bij het schrijven te waarborgen maakt MFSL gebruik van een speciale verf.

Accurate informatie verkrijging

De bij de Ultradisc CD-r’s gebruikte verf reageert sneller op de schrijvende laser dan andere verfsoorten. Het reageert in een zogenaamde “uitbarsting (burst)” in plaats van de gebruikelijke versmelting (melt). Door deze onmiddellijke reactie onstaat scherpe putranden. Deze zijn cruciaal om de afspeellaser te helpen de verkregen informatie accuraat te interpreteren, waardoor het gebruik van de foutcorrectie tot een minimum beperkt kan worden. Bovendien wordt de andere zijde van de disc bedekt met een speciaal ontworpen zwarte verf, zodat afbuigende reflecties worden gereduceerd.

Ultra kwaliteitscontrole - 4 niveaus van kwaliteitscontrole

MFSL maakt gebruik van één van de strengste kwaliteitscontroles in de industrie. De fabricage en het inpakken van de Ultradisc CD-r’ gebeurt dan ook in de modernste stofvrije ruimtes. Mobile Fidelity Sound Labs maakt gebruik van een kwaliteitscontrole op vier niveaus. Ten eerste wordt één op de 3000 exemplaren aan een twee uur durende test onderworpen, voordat deze volgens de MFSL normen wordt goedgekeurd. Ten tweede wordt iedere geproduceerde Ultradisc bij het verlaten van de productielijn getest. Een geavanceerde computer wordt gebruikt om jitter, dikte van het schijfje, de kwaliteit van het goud en de excentriciteit te meten. Ten derde wordt de schijf ook nog eens door een speciale inspecteur (die medische handschoenen draagt) aan een visuele test onderworpen. Als laatste wordt deze test nog eens herhaald door een andere inspecteur, net voordat de speciale zwarte verflaag wordt aangebracht.

Ultradisc CD-r’s moeten alle niveaus van de kwaliteitscontrole passeren voordat ze verscheept kunnen worden. Asl een CD-r niet door de kwaliteitscontrole komt zal hij ook niet als Ultradisc op de markt verschijnen. MFSL garandeert dan ook dat u met een Ultradisc de meest verfijnde CD-r ter werels in uw handen heeft.

Mobile Fidelity Sound Labs UltradiscLevenslange garantie
Met het ontwikkelen van een CD-r die een leven lang meegaat, biedt MFSL dan ook daadwerkelijk een levenslange (beperkte) garantie.

De Mobile Fidelity Sound Labs Ultradisc is verkrijgbaar bij High Fidelity Discs

Voor de Mobile Fidelity Sound Lab Ultradisc op spindle, klik hier

 


 

MERK

EDITORS' CHOICE