Pioneer introduceert draadloze speakers


Redactie HiFi.nl | 09 januari 2013 | Pioneer

Pioneer introduceert drie nieuwe draadloze luidsprekers die je kunt koppelen aan een smartphone, computer, tablet, mp3-speler of ander Bluetoothapparaat.

Volgens Pioneer zijn alle modellen uitgerust met een paar hoogwaardige drivers die een uitstekende geluidskwaliteit in de middentonen garanderen. De bass reflex-poort zorgt volgens het merk dan weer voor krachtige bassen. De nieuwkomers zijn compatibel met zowat elk Bluetoothapparaat. Maar via de 3.5 mm AUX-ingang speel je ook met gemak muziek af die op een extern toestel staat.

Pioneer XW-BTS5
De XW-BTS5 is in twee authentieke houten behuizingen ingebouwd en is een systeem voor je woonkamer, kantoor of slaapkamer. De 25mm ‘soft dome’-tweeters met een Neodymium-magneet, de 10cm woofers en de bass reflex-poort garanderen volgens Pioneer een vol hifigeluid, met gedetailleerde zangpartijen en een compromisloze weergave van de bastonen. Deze luidsprekers leveren een totaal uitgangsvermogen van 50 W en zijn verkrijgbaar in het zwart en het wit.

Pioneer XW-BTS3
De XW-BTS3 met een ingebouwd dockingstation voor een iPod/iPhone is gemaakt van echt hout. Dit model is daarmee ideaal voor wie op zoek is naar een compactere audio-oplossing. Uit de bass reflex-poort stromen volgens Pioneer krachtige, diepe bastonen naar buiten. De dubbele 7.5cm luidsprekers garanderen dan weer een vol geluid. Deze ‘full-range’ luidsprekers zijn bekleed met een hoogwaardige stof. De afgeronde behuizing met een accent in aluminium elimineert ongewenste resonanties en zorgt zo voor stevige, onvervormde bastonen. De XW-BTS3 levert in totaal 30 W en is uitgerust met een video-uitgang en een afstandsbediening. Dit model is eveneens verkrijgbaar in het zwart en het wit voor 139 euro.

Pioneer XW-BTS1
In de kleinste speaker van de reeks, de XW-BTS1s, zijn twee 5cm luidsprekers en een bass reflex-poort ingebouwd. Dit model kreeg dezelfde look als de XW-BTS3. Alleen zitten aan de bovenkant subtiele drukknoppen in plaats van een dockingstation. Ook deze supercompacte luidspreker is in het zwart en het wit verkrijgbaar voor een adviesprijs van 89 euro.