NIEUWSMarten

De vloerstaande vierweg Coltrane Quintet van Marten gaat zijn wereldprimeur beleven op de komende HEM

De Zweedse luidsprekerfabrikant Marten staat op het punt om de Coltrane Quintet onthullen, de opvolger van de Coltrane 3. De nieuwe vloerstaande luidspreker zal zijn debuut beleven op de komende High End audiobeurs in München.

Marten Coltrane Quintet

De Coltrane-reeks is voor Marten naar eigen zeggen altijd een standaard van uitmuntendheid geweest en is een maatstaf voor het geluid van de Zweede fabrikant. De Coltrane Quintet zet deze erfenis voort en levert kristalhelder geluid met hoge resolutie en een levendig geluidsbeeld dat levensecht en natuurlijk is. De nieuwe Coltrane markeert volgens de ontwerpers een substantiële vooruitgang op het gebied van basrespons, dynamiek en resonantiereductie.

De Coltrane Quintet heeft een eersteklas cross-over en beschikt over drie op maat gemaakte drivers, d.w.z. een pure diamanten tweeter, een beryllium hoge middentonen en een geheel nieuwe koolstofvezel middenbas, aangevuld met aluminium sandwich woofers, allemaal samengepakt in een basreflex behuizing.

De kast is 25 procent groter dan van de Coltrane 3 en biedt een lagere basfrequentierespons. De nieuw ontworpen koolstofvezelkast biedt superieure resonantiecontrole met behoud van het iconische, slanke en robuuste profiel van een Coltrane. Structurele verbeteringen aan het interieur en de voorplaat verbeteren de stijfheid en stabiliteit. Voor het eerst wordt de kast aangeboden in gepolijst koolstofvezellaminaat met een optie voor een gelakte afwerking in Piano Black.

De standaard is in alle afmetingen vergroot om de stabiliteit te vergroten, en werkt samen met Marten Isolators om de luidspreker te scheiden van de luisteromgeving.

Coltrane Quintet is verkrijgbaar in een reeks Marten-afwerkingen en de prijs begint bij 170.000 euro.


EDITORS' CHOICE