NIEUWSEpos

De ES-28N is de derde luidspreker en de eerste vloerstaander van Epos, te zien op HEM

Luidsprekerfabrikant Epos heeft zijn derde luidspreker onthuld. Hij heet ES-28N en het is de eerste vloerstaander en meteen het vlaggenschip van het merk. De ES-28N is te zien op de High End audiobeurs in München en de eerste leveringen zullen gaan plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2024.

Epos ES-28N: drieweg vloerstaande luidspreker

De drieweg vloerstaande ES-28N het derde model van Epos. Eerder kwam de ES-14N, die debuteerde op de show in München in 2022. Daarna kwam de ES-7N, die een jaar later tijdens de Bristol audioshow in première ging. Lees ook onze recensie over de Epos ES-14N.

De ES-28N is een drieweg ontwerp met cross-over frequenties op 300 Hz en 2,8 kHz. De ontwikkeling van de eerdere monitormodellen ES-7N en ES-14N heeft bijgedragen aan de basisconstructie van de drivers van de  ES-28N, waarbij de woofers het mand- en magneetsysteem delen met de ES-14N. De conus en de omlijsting zijn echter volgens de fabrikant geoptimaliseerd voor de driewegtaak. De 130 millimeter middentoner is dezelfde als in de ES-7N. De tweeter uit de kleinere modellen zit ook in de ES-28N en is dus niet gewijzigd. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 30 Hz tot 25 kHz.

Zoals bij alle modellen van Epos is de behuizing van de ES-28N-kast gemaakt van dubbele MDF-panelen met een dempingslaag, waarbij het voorpaneel 50 millimeter dik is voor een uitstekende stabilisatie. De middentoner werkt in zijn eigen behuizing en ook de cross-over zit in een eigen afgesloten compartiment om de trillingen in de componenten als gevolg van hoge geluidsdruk te verminderen.

De afmetingen van de ES-28N zijn 105 x 25 x 36 centimeter (H x B x D) en hij weegt 35,2 kilogram.

De Epos ES-28N zal worden getoond op High End München 2024. De levering is gepland voor het vierde kwartaal van 2024 en de adviesprijs zal naar verwachting 8.000 per paar bedragen.

MERK

EDITORS' CHOICE