Audio Hungary X200 integrated tube amplifier (KT170) in special edition

238 x bekeken | geplaatst op 3 april 2024

Zie toelichting



kenmerken

Merk * Anders
Categorie Stereo versterker
Type X200
Serienummer
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar 2022
Geplaatst op 03-04-2024

Beschrijving


Door inruil verkregen en slechts een jaar oud (eind 2022) met de speciale uitvoering in industrieel roest look en met de veel duurdere en krachtiger KT170 uitgevoerd. Heeft onder veiligheidsrooster wat kleine lichte beschadigingen die je waarschijnlijk met een roestverf zo weer weg tamponneert. Dat is het makkelijke bij deze speciale uitvoering. En met kap erop zie je het nauwelijks.

De Qualiton X200 is ontworpen voor analoge liefhebbers die een combinatie nodig hebben van een krachtige vacuumbuizen eindversterker en een veelzijdige voorversterker, samen met verfijnde technische details, ingebouwd in een chassis.

Op deze manier wordt een perfecte afstemming bereikt - zowel sonisch als technisch - tussen de belangrijkste signaalverwerkingssecties. Audio Hungary is verheugd het nieuwste lid van hun Qualiton Classic Series aan te kondigen.

De Qualiton X200 is ontworpen voor analoge liefhebbers die een combinatie nodig hebben van een krachtige vacuumbuizen eindversterker en een veelzijdige voorversterker, samen met verfijnde technische details, ingebouwd in een chassis. Op deze manier wordt een perfecte afstemming bereikt, zowel sonisch als technisch, tussen de belangrijkste signaalverwerkingssecties.

Het belangrijkste aspect van het ontwerpproces was om te voldoen aan een zo breed mogelijk scala aan gebruikersbehoeften in een compact formaat.

Alle interne circuits zijn vanaf nul ontworpen, waarbij de gebruikelijke cliches zijn vermeden, om een complete allrounder te creeren.

De X200 kan worden gebruikt als aparte voorversterker, als geintegreerde eindversterker, als zelfstandige eindversterker met directe ingangen of als hoofdtelefoonversterker, maar andere configuraties zijn mogelijk.

Het ruisarme analoge front-end is opgebouwd rond een breedband en transparant circuit en beschikt ook over een phono-voorversterker met verbeterde precisie. Lijnniveau en subwoofer uitgangen zijn absoluut noodzakelijk in deze categorie, deze poorten zijn opgenomen op de achterkant. Ze hebben ook een echte specialiteit toegevoegd: een ingebouwde Parallel Equalizer van studiokwaliteit.

Dit soort hulpmiddelen wordt voornamelijk gebruikt als een masterkanaaleffect in opnamestudio`s, om frisse lucht in de mix te brengen, als finishing touch. Ze hebben ontdekt dat dit effect ook thuis een enorme hulp kan zijn, omdat het bepaalde, niet zo levendige platen nieuw leven kan inblazen.

De gebalanceerde eindversterker is gebaseerd op KT120 (optioneel KT150) bundeltetrades en ons nieuwste, volledig symmetrische uitgangstransformatorontwerp. KT170 optioneel en met deze buis uitgevoerd! Het vermogen kan wel 2x120 tot 150W zijn met deze kostbare en nog vrijwel nieuwe buizen. Meer dan genoeg voor menig `moeilijke` luidspreker

Dankzij het symmetrische circuit konden ze de uitgangsruis van de eindtrap nog verder reduceren.

Bovendien maakt het nieuwe BIAS-gedeelte op het frontpaneel het heel gemakkelijk om de bias niveaus van de eindbuizen te controleren en fijn af te stellen.

Nu zeer scherp geprijsd! Met garantie (niet op de buizen) Van 6000 voor slechts € 3750

Aanbieder


King Audio
woensdag op afspraak weer open
Theodorus Dobbeweg 17
6883GN Velp




EDITORS' CHOICE