NAD C 325 BEE Titanium Grey

2371 x bekeken | geplaatst op 14 januari 2024

€ 199,-kenmerken

Merk NAD
Categorie Eindversterker
Type C 325 BEE
Serienummer H63C325BEE01409
Conditie Nieuw
Bouwjaar
Geplaatst op 14-01-2024

Beschrijving


Nieuw toestel , nooit gebruikt vanuit Faillissement Hifi / audio store.NAD heeft sinds de introductie van hun inmiddels legendarische 3020 versterker een naam hoog te houden op het gebied van bovengemiddeld goed klinkende en betaalbare vesterkers. Bjorn Erik Edvardsen was de ontwerper van de 3020 en daarom al even legendarisch. Enkele recente NAD producten kregen daarom de `BEE` toevoeging achter hun typeaanduiding, waarvan de C 320 BEE de meest roemruchte is geworden. Geen wonder, want ook dat model moest in de voetsporen van de 3020 treden. De C 325 BEE heeft één aansluiting meer en kreeg van `BEE` enkele verfijningen mee. Heeft NAD weer een troonopvolger?

Het uiterlijk is ten opzichte van de C 320 BEE praktisch hetzelfde gebleven, met uitzondering van een `MP` (Media Player) mini-Jack ingang op het front. De aan/uit schakelaar bevindt zich bij de C 325 BEE aan de achterzijde, terwijl de toets op het front tussen standby en operate schakelt.

NAD C 325 BEE

De luidsprekeraansluitingen zijn gelukkig nog steeds voorzien van 4 mm `banaan`-bussen (in Europa nog steeds -en terecht- de favorite luidspreker-connector). De C 325 BEE heeft 6 lijningangen en een set Pre-out / Power-in aansluitingen, zodat hij eventueel als losse voor- of eindversterker kan worden ingezet. Naast de 12 Volt Trigger aansluiting (voor aan/uitzetten op afstand) zijn er een paar mini-Jack aansluitingen voor `IR In & Out`, waarmee de afstandbedieningsfuncties kunnen worden doorgelust.
De bekende `Soft Clipping` schakelaar zit er nog steeds, maar dit beveilingingssysteem kan beter uitgeschakeld blijven tijdens serieuze luistersessies (maar wel veilig tijdens feestjes).

De C325 BEE heeft nieuwe voetjes die voor een betere ontkoppeling moeten zorgen. Met de Disc-toets op het front wordt nu zowel de Disc lijn-ingang (waar een externe phono voorversterker zoals de NAD PP-2 op kan worden aangesloten) als de nieuwe MP ingang gekozen. Deze ingang wordt pas gekozen wanneer er een mini-Jackplug in de MP ingang wordt gestoken (vergelijkbaar met het in- en uitschakelen van de luidspreker-uitgang door het inpluggen van een hoofdtelefoon). Het innerlijk van de C 325 BEE is zeer verzorgd en overzichtelijk, wat mede komt door de grote hoofdprint met vier verticale modules die elk in een aluminium frame zijn gemonteerd. De forse ringkerntrafo en koperen `bus-bar` strips maken de positieve indruk compleet.

NAD C 325 BEE

De toonregeling bleef tijdens de luistersessies uitgeschakeld maar werd toch eerst even uitgeprobeerd en bleek prettig en vrij subtiel te werken. De hoofdtelefoon-uitgang werd ook eerst kort met een Sennheiser HD 555 beluisterd en bleek zelfs van zeer goede kwaliteit. Omdat deze schrijver niet over een I-pod beschikt werd de `MP` ingang niet gebruikt tijdens de testperiode. De meegeleverde afstandbediening is een groot maar mooi afgewerkt ding waarmee alle functies van een compleet NAD systeem kunnen worden bediend. Verder heeft de afstandbediening een Mute-toets wat handig kan zijn als bijvoorbeeld de telefoon over gaat. De C 325 BEE levert net als de C 320 BEE 50 Watt aan 8 Ohm en heeft een dempingsfactor van 160. Hij weegt 8 Kilo en meet 43,5 bij 10 bij 29 centimeters (H X B X D).
EDITORS' CHOICE