Kuzma Ref2

1176 x bekeken | geplaatst op 31 december 2023

€ 11.900,-



kenmerken

Merk Kuzma
Categorie Draaitafel
Type Stabi Ref2
Serienummer 654
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2020
Geplaatst op 31-12-2023

Beschrijving


Te kooP Kuzma Stabi Ref2.

In nieuwstaat verkerende Stabi Ref2. De toonarm is de 4Point 11 inch inclusief phonokabel en box. Deze beroemde tafel is geheel compleet, dozen, etc. maar exclusief element. De nieuwprijs bedraagt € 15.900,–

De Stabi Ref2 is een sandwich constructie van 2 aluminium platen van 1 cm dik, bij elkaar gehouden door een acryl plaat. De bovenplaat is verend opgehangen aan een aantal stalen veren welke weer in een bad siliconenolie rusten. De resonantiefrequentie van het loopwerk wist men op deze manier op 2.2 Herz te krijgen. Dat is een prestatie van formaat. Het geheel staat op drie spikes welke gemaakt zijn van RVS en aluminium en het geheel is door het draaien aan deze knoppen snel waterpas te zetten.

De twee motoren verzorgen de beweging van het plateau. Het lager is van het ‘inverted’ soort en draait op een ‘ruby’ bal. Zowel de bal als de draairing hebben hun eigen oliebad. De combinatie dempt alle ongewenste resonanties. Het plateau is tevens een sandwich constructie en dit is een manier om ongewenste resonanties die optreden en in de basis in elke draaitafel ontstaan, te elimineren. Zowel de bijbehorende mat en platenklem zijn vanuit deze basisprincipes ontworpen.
De voeding/electronica unit heet de PS Ref2 en deze werd een aantal jaren toegevoegd aan de Stabi Ref, waardoor we het nu over de Stabi Ref2 hebben. Hoewel het plaatje dit niet doet vermoeden; het geheel weegt zo’n 40 kilogram.




EDITORS' CHOICE