Monitor Audio Studio

775 x bekeken | geplaatst op 2 november 2021

€ 1.250,-kenmerken

Merk Monitor Audio
Categorie Luidspreker front
Type Studio + Stand
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar
Geplaatst op 02-11-2021

Beschrijving


De Monitor Audio Studio is een 2-weg model dat voor zijn prestaties mag bogen op techniek uit de Platinum II-serie van het merk.

De Studio heeft twee 100 mm RDT II laag-/middeneenheden met daartussen een MPD bandhoogeenheid die specifiek zijn ge-‘voiced’ voor deze Studio. Deze D’Apollito-opstelling is gelijk aan de PL500II met dezelfde onmiskenbare voordelen voor positionering en afstraalpatroon.
in d’apolitto opstelling.

De dual 4-inch drivers in de Monitor Audio Studio zijn dezelfde die je vindt in de vlaggenschip Platinum PL500 II, echter aangepast om behalve de mid-range ook bas te produceren.
De kleine laag-/middeneenheden zijn ‘sneller’ en zorgen dus voor lagere vervorming en hogere resolutie. Ze hebben het nieuwe Platinum ‘motor’-ontwerp met o.a. rechthoekig spreekspoeldraad, grotere lineaire spreekspoeluitslag, krachtiger magneten en geoptimaliseerde koeling’. Elke luidsprekereenheid is gemonteerd op een apart aluminium spuitgiet subchassis en in het voorpaneel vastgeklemd met een stalen bout door het achterpaneel (bolt through). Hierdoor komt de hele behuizing onder spanning te staan waardoor eventuele behuizingresonanties buiten het hoorbare gebied worden verschoven.
Aan de achterzijde bevinden zich twee platte HiVe II (High Velocity) basreflexpoorten. De twee poorten zorgen ook voor een symmetrische belasting van de luidsprekers en optimalere belasting dan één ronde poort en dus een lagere vervorming.
De unieke MPD bandhoogeenheid werkt volgens het Air Motion Transformer-principe. De hoogeenheid heeft een 8 keer groter oppervlak dan een reguliere C-CAM hoogeenheid, een superieure transiëntweergave tot voorbij 100 kHz, een zeer lage vervorming en een zeer breed weergavebeeld.

De Studio kenmerkt zich door een ragfijne audiopositionering, een kristalhelder hoog, een superstrak en diep laag en een ongekend lage vervorming.

De Studio speakers is mat grijs worden geleverd inclusief de bijbehorende luxe Monitor Audio Stand.

Ons demomodel van €1800,- voor €1250,-

Aanbieder


Van Duppen Audio
maandag weer open
Spoorstraat 42
5911 KJ Venlo
EDITORS' CHOICE