Pathos TT

562 x bekeken | geplaatst op 18 oktober 2020

€ 4.500,-kenmerken

Merk Pathos
Categorie Stereo versterker
Type TT
Serienummer 876876
Conditie Nieuw
Bouwjaar 2019
Geplaatst op 18-10-2020

Beschrijving


De Pathos TT geïntegreerde versterker was de eerste versterker van het bedrijf en niet alleen in het uiterlijk maar ook in de interne opbouw is het bedrijfsmotto “The unorthodox approach” goed te herkennen. Het gaat hier namelijk niet om zo maar een hybride versterker maar om een versterker van het inmiddels gepatenteerde Inpol type. INPOL staat voor Inseguitore a Pompa Lineare ofwel linear pump tracker. Het Inpol circuit is single-ended, geen push-pull.
Intussen zijn er sinds het ontstaan van deze hybride versterker verschillende upgrades en aanpassingen doorgevoerd. De nieuwste versie die direct in onze winkel te beluisteren valt, speelt dan ook veruit het mooist.
Toen ik deze hybride versterker voor het eerst hoorde, was mijn eerste reactie: Betoverend! Toen ik de tweede keer ging luisteren, dacht ik: Betoverend! En dat is altijd gebleven. De nieuwste versie (mkII) in de houten kist met de ingevreesde letters, is meer dan een cadeau. Er zijn ten opzichte van de ‘oude’ TT een aantal verbeteringen aangebracht, waardoor het beeld nog strakker, ruimtelijker en grootser wordt weergegeven.
Omdat slechts een klein deel van de zeer grote voltage swings, waartoe de twee buizen van de voorversterker in staat zijn, ook daadwerkelijk gebruikt wordt blijft de vervorming extreem laag. Zowel buizen voor- als solid state eindversterker zijn non feedback ontwerpen en beide werken in pure klasse A. De eindversterker gebruikt Mosfet transistors per kanaal. De buizen input stage van elk kanaal voedt een transistor die op zijn beurt een grote inductor controleert. Beide inductoren werken als stroom generatoren en verdubbelen de voltage swing hetgeen de efficiëntie van de output transistors verdubbelt waardoor ze niet, zoals de meeste pure klasse A versterkers, 25% maar 50% efficiënt zijn.
De versterker is best zwaar; 40 kilo. Het frame is, in verband met afscherming, van dik aluminium gemaakt. Kwaliteit van de gebruikte onderdelen is hoog. Zo wordt er voor de interne bekabeling gebruik gemaakt van door koper afgeschermd zilver. De omschrijving van het geluid is: neutraal, transparant, open, ruimtelijk, luchtig en dynamisch met een krachtig en strak laag. Vooral: betoverend mooi!

Deze Pathos TT is praktisch nieuw. We leveren deze mooie machine dan ook met garantie en compleet met a/b en houten kist.

Aanbieder


Audio21
Vandaag open (10:00 - 17:30)
Dorpstraat 44
8181 HS Heerde
EDITORS' CHOICE