Iconische Elipson 1303 luidsprekers met Foster Tweeters

566 x bekeken | geplaatst op 30 augustus 2020

N.o.t.k.kenmerken

Merk Elipson
Categorie Luidsprekersets
Type 1303
Serienummer 3934 Sim / 3965 Sim
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar
Geplaatst op 30-08-2020

Beschrijving


Wegens upgrade bied ik mijn Elipson 1303 luidsprekers met Foster tweeters te koop aan. De luidsprekers zien er goed uit, maar zijn niet als nieuw. Hier en daar wat kleine streepjes. Daarentegen klinken ze wel als nieuw. Voor de kenners is de 1303 een begrip, helemaal met de Foster tweeters. In het karakteristieke ontwerp zijn de tweeters naar achter geplaatst om het geluid in gelijke fase met dat van de midden-tonen driver te laten staan. De woofer ligt horizontaal op de onderkant van de luidsprekers. Karakteristieken van de luidspreker zijn een prettig open geluid met een substantiële laag weergave. Het frekwentiebereik loopt ongeveer van 40 Hz - 20 kHz. De impedantie is 8 ohm terwijl de gevoeligheid op 83 dB/1 W op 1m afstand ligt. Maximaal vermogen is 100 W. De speakers wegen 21 kg per stuk.

Er staan momenteel een aantal paren 1303 op Marktplaats die mooier zijn (met name in de polyester uitvoering) maar ook duurder. Daarnaast een paar aanbiedingen met de gewone tweeters. Waarom zijn deze boxen mogelijk interessant voor u: het zijn momenteel op Marktplaats de goedkoopste Elipson 1303`s met Foster tweeter dus heel interessant als het u met name om het geluid gaat, en minder om een sieraad in uw kamer. Maar toch, het blijven natuurlijk wel de iconische, karakteristieke vormgegeven luidsprekers! Als bonus de dubbele aansluitingen die het mogelijk maken om bi-wiring of bi-amping toe te passen.

Bieden vanaf €300,--

N.B. de specs komen uit een oude folder, met de `gewone` tweeter, en zijn voornamelijk een redelijke, denk ik, indicatie van het aangeboden paar. 

Versturen kan maar mijn voorkeur gaat uit naar langskomen, luisteren, en dan beslissen of het wat voor u is.
EDITORS' CHOICE