Dion Audio AA 100 2 x 100 watt klasse A eind versterker

380 x bekeken | geplaatst op 4 mei 2020

€ 2.950,-kenmerken

Merk Dion Audio
Categorie Eindversterker
Type AA 100
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2015
Geplaatst op 04-05-2020

Beschrijving


Dion Audio AA 100 pure klasse A versterker. 2 x 100 watt uitvoering gemaakt door M. Blauw in 2015. Geweldige versterker met veel vermogen en verfijning. Beste dat Dion Audio kan maken. Te koop aangeboden met pijn in het hart ivm overstap naar andere minimalistische set.
De versterker is nog geen 5 jaar oud en goed ingespeeld maar niet veel gebruikt. In nieuw staat. Staat momenteel netjes weggezet in een kast, te wachten op een nieuwe eigenaar.
Dit is de versterker die bij Alpha Audio 5 sterren heeft gekregen en het is ook deze versterker die daar gebruikt is voor de review. Mijn versterker is daar voor de test gebruikt ga die vooral lezen als je interesse hebt en wilt weten hoe deze presteert. Na de review heeft Dion Audio de versterker helemaal weer nagelopen en toen heb ik deze van hem gekocht. De versterker is geheel symmetrisch opgebouwd en voor XLR gemaakt, daarom heb ik toen gekozen om de cinch niet aan te laten sluiten (intern), dat heeft een positief effect op de weergave via XLR was toen de gedachten (is ook zo). De cinch aansluitingen zitten er wel op ook de schakelaar dus mocht je cinch willen gebruiken dan kan dat door Dion Audio uiteraard gewoon vrij eenvoudig aangesloten worden.
Heb je een krachtige echte hifi, high end, eindversterker nodig dan is deze Dion Audio zeker het overwegen waard. Met gemak stuurt hij de grote zware speakers aan die veel vermogen vragen maar ook bookshelf speakers of kleinere speakers met minder vermogen laat hij met gemak op het hoogste niveau spelen (afhankelijk van de rest van de set, de set klinkt altijd zo goed als de zwakste schakel).
Nieuwprijs was 5.999,00
Vraagprijs 2.950,00 of doe een mooi bod.
Graag maak ik er iemand anders voor vele jaren blij mee
EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »