Charles Altmann Dac Attraction

660 x bekeken | geplaatst op 25 april 2020

€ 595,-kenmerken

Merk * Anders
Categorie DAC
Type Dac Attraction
Serienummer
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2010
Geplaatst op 25-04-2020

Beschrijving


Aangeboden een externe Dac van Charles Altmann (=Dac Attraction.) Technisch en optisch in uitstekende staat. Deze digitaal analoog convertor is in alle opzichten een markante en bijzondere Dac. Voeding krijgt hij via een auto-accu. Accu`s geven de meest zuivere stroom af, vandaar. Accu moet ong 1x per maand opgeladen worden met battery-charger. Een blauw ledje zorgt voor indicatie van de spanning in de accu. Tussen 10-12V. Een rood ledje dooft bij schakeling met CD speler. Charles Altmann heeft alle bouwonderdeeltjes op 1 printplaat gemonteerd/gesoldeerd en dat heel precies uitgvoerd. Een plaatje om te zien. De Dac heeft 1 RCA koaxiale input (CD) en 1x RCA outputs. Op de printplaat ook een UPCI module voor perfecte kloksignaal.
Ik heb de Dac getrakteerd op een upgrade met Jantzen Z-caps (condensatoren 2x), welke aan onderkant van het vurenhouten plankje zijn gelijmd/gesoldeerd. Deze modificatie is uitgevoerd door professioneel duits bedrijf Solidcore Audio. Factuur hiervan is voorhanden. Deze upgrade geeft een meer dynamische weergave op geheel. De Attraction heeft een neutraal en dynamisch klankbeeld, welk zeer analoog overkomt. Bij de Altmann DAC is het gehele geluidsbeeld, laag, midden en hoog, homogeen en in evenwicht, een drie-eenheid. Op internet zijn vele uitmuntende reviews te traceren.
Een luistersessie is uiteraard mogelijk in onderling overleg. Op de foto`s zijn ook een auto-accu (Optima) en een Battery-charger (Ctek) afgebeeld. De accu is nog ong. 60% ok. Verkooprijs voor de complete set incl accu en oplader is € 595,00. Bij interesse voor gehele set is afhalen gewenst, gezien gewicht van de accu.
Huidige nieuwprijs is € 3.000,00........ Redelijk bizar vind ik.
Levering inclusief voedingssnoer en manuel. Info en/of vragen kan ook telefonisch. Veel directer. Aub geen onzinnige biedingen.
EDITORS' CHOICE