Meridian DSP 7000

368 x bekeken | geplaatst op 27 februari 2020

€ 5.750,-kenmerken

Merk Meridian
Categorie Luidspreker front
Type DSP7000
Serienummer Op te vragen
Conditie Lichte gebruikssporen
Bouwjaar 2003
Geplaatst op 27-02-2020

Beschrijving


Voor de liefhebber. Nu high end geluid voor een nog enigzins betaalbare prijs. Alles wat je nodig hebt is een bron (streaming device, mediaspeler, tv ontvanger). Voor de rest zit alles in de speakers (dus hoogwaardige speaker, versterker en dac ineen). Alles optimaal op elkaar afgestemd!

Zie ook de positieve reviews op het internet.
Het design ten opzichte van de uitvoeringen nu is nauwelijks gewijzigd.
Voor een paar betaalde je zo`n 15 jaar geleden 25.500 euro!!!
De verpakking is voor een groot deel aanwezig.
Qua optiek hier en daar een kleine imperfectie, maar voor de rest zien de speakers en nog echt prima uit.

Naar mijn ervaring zal je nu nog steeds dik boven de 15.000 euro neer moeten leggen om dit systeem te overtreffen. Je hebt ook geen dure interlinks of luidsprekerkabels meer nodig!
Wat wel helpt is een goede stroomvoorziening (en kabels) en een goede digitale verbinding.
De DSP7000`s zijn inmiddels uitgerust met Synergistic Research Blue zekeringen en daarmee werd het geluid naar een nog hoger niveau getild!!

De DSP7000 zijn in staat de meest subtiele geluiden herkenbaar weer te geven, maar presteren ook perfect bij de meest uitdagende soundtracks of rock muziek.
De nieuwe luidspreker is geheel gemaakt op de dynamische behoeftes van de hedendaagse muziekformaten. Het geluid wordt weergegeven door vier onafhankelijk van elkaar werkende versterkers, die door het zorgvuldige ontwerp en de snelle output onderdelen weinig geluid maken, de muziek in detail versterken en de bass snel weergeeft. Zowel de materialen als de vormgeving van de behuizing zorgen ervoor dat de muziek overal in de ruimte zonder vervorming te beluisteren is.
Meridian maakt gebruik van digitale inputs, die tot 96kHz aan sampling rate kunnen halen.
EDITORS' CHOICE