ARTIKEL

To be continued...

D&D Audio had ook veel nieuws te melden. Niet alleen is de importeur twee merken rijker, waaronder het bekende speakermerk Xavian (waarvan er enkele modellen op de AV-NU stonden) maar ook van het al bestaande merkenpakket had Hennie Dolleman van D&D Audio veel te melden. Natuurlijk was er veel VTL te zien. Ook Roberts Radios, een typisch Brits product, heeft nieuws. Er is nu een retro uitvoering van de radio leverbaar met ondersteuning van wifi en usb. Natuurlijk met DAB+ en FM-tuner en met een optionele luxe leren draagtas leverbaar. Van het platenspelermerk Clearaudio is er een nieuwe versie van de Emotion leverbaar, de Emotion SE. Uitgevoerd met een standaard CMD-lager, een dikker chassis en een dikker plateau.


Foto: Devialet D-premier klasse-D versterker - ©Paul Vermeulen

De Performance van hetzelfde merk heeft ook een verandering ondergaan, deze is vanaf heden leverbaar met een andere afwerking in zwart/zilver en aluminium. Van Crystal Cable is er nu een kabelinbrander leverbaar, die speciaal voor dit merk wordt vervaardigd met hoogwaardige componenten. Dezelfde versie is er van Siltech, maar ook dan weer is deze productspecifiek gemaakt en in zwart uitgevoerd. De grootste verassing van de stand was toch wel de erg stijlvolle Devialet D-premier klasse-D versterker. De voorversterking komt van twee pure klasse-A versterkers, terwijl de 8 eindversterkers zorgen voor een stabiele 2x 240 Watt vermogen. Het toestel kan zowel hangend als liggend geplaatst worden en is volledig voorbereid op de digitale toekomst. Met een ingebouwde phonotrap voor zowel MC als MM-elementen en alle denkbare inputs zoals HDMI in en uit, toslink(2), S/Pdif (4), XLR AES/EBU en vier speakerterminals blijft er weinig te wensen over. Maar wie analoog wil verbinden krijgt ook twee aparte RCA terminals. Het apparaat is middels software in te stellen op de wensen van de gebruiker, evenals de afstandsbediening. Tijdens de AV-NU stonden de bekende glazen Arabesque weergevers van Crystal Cable aangesloten op deze wel heel erg stijlvolle versterker en met enige regelmaat ging het volume dan ook omhoog om zo een flinke indruk achter te laten op de bezoekers.

Naast onze eigen stand stond nog een statische display van Latham Audio, met veel nieuws. Maar de echte luisterruimte was boven, dus zult u het nieuws van deze importeur later terug kunnen vinden in het vervolg van dit showverslag.

 
Foto: Latham Audio Naim Ovator - ©Paul Vermeulen

Omdat de stand van Hifi.nl tussen diverse muziekmakende stands gesitueerd was hebben we veel meegekregen van de verschillende demo’s die werden gegeven. Zelfs onze ‘eigen’ set, bestaande uit een door Audiac verstrekte Arcam Solo Mini die middels Crystal Cable bekebeling twee Kef Q-100’s aanstuurde, werd nog even als demo ingezet toen er geïnteresseerden naar vroegen. Het was een drukke maar gezellige boel in de expozaal van de Jaarbeurs. Met soms rust en dan weer een kakafonie van geluid door de vele demonstraties.


Foto: HiFi.nl Stand - ©Eric de Boer

Bekijk ook de andere verslagen over AV-NU:


EDITORS' CHOICE