ARTIKEL

Boeddha, de Okki Nokki en de Tannoy Kingdom Royal

Samsung, Sony, RMR Soundsystems en VinylVinyl
Achterin de expozaal stonden Samsung en Sony met hulp van RAF 3D televisies en spelers te tonen. Ook hiervoor toonde het publiek grote interesse, de 3D-brillen gingen van hoofd naar hoofd. De techniek is ‘booming’ en zal steeds verder integreren in de huiskamers van de consumenten. Samsung had ook de 8000- en de nieuwe 9000 serie LED-tv’s staan.

RMR Soundsystems toonde in Utrecht nieuwe hoofdtelefoons en in-ear headsets van V-Moda. Met schappelijke prijzen, felle kleuren en een strak design zal het merk zeker een jong publiek aanboren. De oordopjes kunnen worden geleverd met afstandsbediening in het snoer geïntegreerd, wat ideaal is voor Apple en Blackberry producten. Een korte luistersessie naar een set oordoppen leerde dat het geluid vol en detailrijk is, terwijl omgevingsgeluid geheel wordt afgeschermd. V-Moda hoofdtelefoons zijn leverbaar vanaf slechts 39 euro.


Foto: V-moda - ©Paul Vermeulen

Een andere drukbezochte stand was die van VinylVinyl, waar menig bezoeker weer even door de platenbakken ging om iets van zijn of haar gading te zoeken. Ook accessoires en kleine voorversterkers waren hier te koop of te bezichtigen.

Rondom de hal, Audiac, Pioneer, HNNY benelux, D&D Audio en Latham Audio
Audiac had eigenlijk een te volle stand waardoor het erg dringen was. Reden hiervoor zal wel de nieuwe Arcam BDP-100 Blu-ray speler geweest zijn die achterin een hoek stond te spelen. Deze speler was zo nieuw dat hij de nacht voor de opening van de AV-Nu nog was ingevlogen om hem te kunnen tonen aan het publiek. Ook de nieuwe Arcam rDac en rCube trokken natuurlijk veel aandacht. Verder stonder er producten van Olive, Ayre, Lexicon. Geneva Labs in veel kleuren en Thiel luidsprekers. Er stond veel Cyrus tentoongesteld en ook van T+A was de wonderschone buizen voor-eind combinatie P10-2 en M10 monoblok samen met de D10-2 cd-speler te zien, maar helaas niet te beluisteren. Ook was er een opstelling met onder andere Mark Levinson en Wilson Audio te zien. En niet te vergeten enkele nieuwe producten van Tivoli Audio. Ook Terrason Audio was aanwezig op de stand van Audiac met Klangwerk speakers aangestuurd door Artora componenten. Maar zoals eerder vermeld, Audiac had zoveel moois te bieden in een te kleine ruimte dat veel bezoekers niet alles hebben kunnen zien. Volgend jaar een grotere ruimte?


Foto: Audiac T+A - ©Paul Vermeulen

Ernaast stond Pioneer met veel home cinema apparatuur, een opgestelde dj-kit en als enige tijdens de AV-NU met autoradios, navigatie en andere mobiele apparatuur en speakers. Achteraan de hal had medeorganisator HNNY benelux een flinke stand met veel nieuws. Natuurlijk stonden de nieuwe Okki Nokki platenwassers prominent opgesteld.


Foto: Okki Nokki - ©Paul Vermeulen

Van Rel Acoustics werd de nieuwe Quake T5 geïntroduceerd in Utrecht, die een 100 Watt stabiele versterking en een strakke vormgeving kent. DF Solutions toonde de DF Base, de DF Link en de DF Sonix. Drie streaming oplossingen voor audio en video. Deze stonden tijdens de AV-NU aangesloten op enkele grote Hantarex beeldschermen. Van Philips toonde HNNY de nieuwe Pronto TSU 9500 Inwall afstandsbediening voor alle denkbare domoticatoepassingen. Beyerdynamic heeft nieuwe hoofdtelefoons, de nieuwe Tesla modellen T1, T50p en T5p. De T1 en T5p zijn identiek aan elkaar, behalve de afsluitimpedantie. Waar de T1 met 600Ohm perfect aansluit op de hifi installatie is de T5p met 32Ohm geschikt voor gebruik met de meeste draagbare media. En de T50p is weer het beste voor mobiel gebruik. Publiekstrekker was de nieuwe Tannoy Kingdom Royal. Een bakbeest van een luidspreker, uitgevoerd met een supertweeter, een nieuwe Dual Concentric driver, 120 kilo per stuk wegend en diverse gouden accenten zal deze super-Tannoy een bepaald publiek zeker wel aanspreken. Meer betaalbaar zijn de nieuwe Revolution speakers van dit merk, de DC6 boekenplankspeaker en de DC6T vloerstaander voor respectievelijk 399 euro en 599 euro per stuk. En helemaal interessant zijn de nieuwe Creek Destiny MK II componenten, die in Duitsland en Engeland al zeer lovende kritieken hebben gekregen.

 
Foto: Tannoy Kingdom Royal - ©Paul Vermeulen


EDITORS' CHOICE