ARTIKEL

Waterfall Audio, Vogel`s, Kaleidascape en Imerge

Max Delissen | 05 februari 2010 | Fotografie PHOTO40

Waterfall Audio

Deze Franse luidsprekerbouwer gebruikt hoogwaardig glas in plaats van hout om luidsprekerbehuizingen van te maken. Het uiterst transparante `diamantglas` wordt via een bijzonder procedé op maat gemaakt en verlijmd, en er wordt omwille van het transparante effect geen enkele  inwendige demping gebruikt.

De succesvolle modellen uit de Krystaline reeks Iguasçu en Victoria (inderdaad, dat zijn beroemde watervallen) krijgen een upgrade naar de EVO versie, en helemaal nieuw is het topmodel Niagara, dat voorzien is van twee bas-mid luidsprekers en een dome-tweeter die horn-loaded is, oftewel die voorzien is van een hoorn. De opstelling was helaas verre van optimaal, en de lawaaierige omgeving van de beurs maakten goed luisteren onmogelijk, maar het geluid dat ze voortbrachten was desondanks snel, transparant en verbazingwekkend ongekleurd.

Niet ieders smaak qua uiterlijk, maar wel, tsja...transparant...


(Fotografie: PHOT040)


Vogel`s Professional

Vogel`s kennen we natuurlijk van de talrijke muur- en plafondbeugels voor met name televisies. De professionele afdeling van het bedrijf levert vooral oplossingen voor Digital Signage projecten, maar de custom-install markt wordt steeds belangrijker.

Installateurs die een complete domotica-installatie aanleggen kunnen nu de Modular Ceiling Mount (voor kleinere flat-panel televisies – denk aan de slaapkamer) voorzien van een gekleurde strip die past bij de inrichting van de klant.


Kaleidescape

Kaleidescape maakt fraaie mediaservers en spelers voor dvd- en muziek content, die er ook nog eens heel erg sexy uitzien. De blauw verlichte melkwitte `schelpen` aan de voorzijde geven een futuristisch uiterlijk, hoewel ik het nut dervan voor externe opslagmedia (die meestal vanwege de aktieve en dus hoorbare koeling zijn weggewerkt in afgesloten kasten) niet echt inzie.

Wat dit systeem ook interessant maakt is de mooie Grafische User Interface die het zoeken binnen de collectie veraangenaamt en vereenvoudigt. Films en muziek kunnen op genre gerangschikt worden, maar ook op artiest of albumtitel.

Gelijksoortige content (bijvoorbeeld alle romantische komedies in uw collectie, worden via een indrukwekkende beeldshuffle op het scherm getoverd. Praktisch nut is één kant van de zaak, maar het oog wil ook wat, nietwaar?

Kaleidescape kan het rippen van een volledige collectie verzorgen. De beeld- en geluidsdragers worden opgehaald en weer thuisgebracht.


Imerge

Imerge zit in dezelfde business als Kaleidascape, maar gaat net een stapje verder in beeld- en geluidskwaliteit. Vooral de volledige Blu-ray functionaliteit maakt het verschil. De MS1 HD mediaserver is nieuw, en biedt een zeer hoogwaardige oplossing voor zowat alle beeld- en geluidsformaten (inclusief Apple). Bijzonder is dat de bijbehorende XivaSafe opslag 12 Terabyte aan harddiskruimte kan herbergen (goed voor 300 films in Blu-ray formaat Full HD).

De Mp1000 Mediaplayer is nu ook voorzien van Blu-ray functionaliteit. Deze speler heeft geen interne hard-disk en is daarom vrijwel volledig stil. Hij kan worden gecombineerd met de MS5000 mediaserver. Rippen in Blu-ray kan hij, na een kleine en geautoriseerde aanpassing door de installateur, ook. De beeld en geluidskwaliteit is geweldig.

Nieuw is ook de Xiva Music Store war de bezitter van een iMerge systeem muziek in hoge bitrate mp3 kan aanschaffen én er van tevoren uitgebreide samples van kan beluisteren om de voorgenomen aankoop op muzikale kwaliteit te beoordelen.


EDITORS' CHOICE