REVIEWTannoy

Tannoy Revolution Signature DC6 T

Werner Ero | 01 oktober 2008 | Fotografie Werner Ero | Tannoy

Onlangs kreeg ik van mijn hoofdredacteur te horen of ik interesse had om luidsprekers van het oer Engelse merk Tannoy te bespreken. Tannoy, dacht ik bij mijzelf? Oef, dat is echt heel wat anders als ik normaliter gewend ben. Aan mijn geestesoog schuiven meteen de vroeger zo kenmerkende modellen als de kolossale en bijna monumentale Westminster Royal SE en Little Red studiomonitor voorbij en ik krijg al bijna hartkloppingen bij het idee dat ik dergelijke giganten al balancerend op de trap naar mijn ondergrondse luisterruimte moet transporteren.

Maar Tannoy is een zeer innovatief merk en beslist niet stil blijven staan. De gedegen vakkennis met meer dan 80 jaar(!) ervaring is steeds verder geëvalueerd, terwijl ook vormgeving en uitvoering helemaal van deze tijd zijn. In de luisterruimte hun allernieuwste loot verpakt in een wel heel anders en vooral vriendelijk huiskamerjasje.

Zelfs op het moment dat ik heb ingestemd met deze test ben ik eigenlijk nog steeds niet op de hoogte om wat voor model het nu eigenlijk gaat, anders dan dat het om vloerstaande exemplaren gaat. Met nog de forse en hoekige modellen van vroegere jaren in mijn hoofd ben ik aangenaam verrast wanneer de bezorgdienst twee tamelijk hoge maar verder wel slanke dozen met een nog aanvaardbaar gewicht bij mij aflevert. `Zitten hier nu echte Tannoys in` mompel ik bij mijzelf? Ook is door importeur HNNY Benelux B.V. extra en optioneel, voorzien in een paar zeer solide aandoende Tannoy luidsprekerkabels en een uiterst verzorgde persmap.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE