REVIEWAccuphase

Accuphase DP-800, DC-801, C-2410 en M-6000

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 oktober 2008 | Fotografie Werner Ero | Accuphase

Het heeft veel moeite en inspanning gekost maar met de nodige trots kan ik u mededelen dat Music Emotion de gelegenheid heeft gekregen om voor het eerst in zeer lange tijd als enige Nederlands vaktijdschrift een aantal producten van het legendarische merk Accuphase te mogen bespreken. Het zijn op de voorversterker na, ook nog eens louter en alleen topmodellen waarbij de M-6000 monoblokken zelfs een echte primeur zijn!

Ik ben in de loop der jaren inmiddels aan veel gewend geraakt, maar de inspanningen die deze Japanse fabrikant getroost heeft om tot zo goed mogelijke producten te komen is werkelijk ongekend en dwingt diep respect af. Echt voor de allereerste keer in mijn carrière stond er uiteindelijk een set voor mij opgesteld waar ik zowel constructief, mechanisch als elektronisch helemaal niets, maar dan ook niet op aan kan merken. Perfectie bestaat dus schijnbaar toch echt!

Na dit extreem positieve intro verwacht u nu natuurlijk een test te lezen waarbij het hele verhaal lang, alleen maar met superlatieven zal worden rondgestrooid, alles de hemel zal worden ingeschreven en waarbij ik als recensent aan het eind van de testperiode bijna het kwijl van de apparaten af kan scheppen? Als ik eerlijk ben moet je als vakjournalist wel stevig en vooral nuchter in de schoenen staan bij het aanschouwen van zoveel perfectie die de verwachting op wat gehoormatig komen gaat, natuurlijk enorm opschroeft. De druk op mijn schouders is werkelijk enorm want Accuphase is een legendarisch merk, wordt in highend kringen geheel tegen de recessie in, uitstekend verkocht en heeft een zeer solide wereldwijde reputatie. Volslagen kritiekloos dus of toch niet?

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »