REVIEWMeridian

Meridian 300 series

Registratietechnieken voor beeld en geluid veranderen continue, maar voor de overdracht van geluid naar het oor blijven we voorlopig afhankelijk van de klassieke luidsprekertechnologie. Door de verdere integratie van beeld-, geluids- en computersystemen in huizen en openbare ruimten, is de inbouw- of opbouwluidspreker bezig aan een opmars. Deze keer werd geluisterd naar de Meridian 300 series inbouwluidsprekers.

Zolang luidsprekers bestaan, blijft de plaatsing daarvan in huiskamers een punt van discussie. De laatste jaren past de industrie de `designtruc` toe en dat leidt ongetwijfeld tot een betere aanpassing van weergevers aan het interieur. Maar het blijft raadselachtig dat grote kasten, grote lampen en andere meubelstukken minder snel een plaatsingsverbod oproepen dan luidsprekers. Het lijkt ook gewoon een kwestie van motivatie.

Echte muziekliefhebbers hoor je nooit klagen over luidsprekers. Als muziek een activiteit is van één van de, binnen het keurslijf van een of ander wettelijk geldig contract, partners dan is de acceptatiedrempel van de bijbehorende hardware voor de andere partner al wat hoger. Los daarvan zijn er een aantal andere ontwikkelingen ingezet.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE