Definitive Technology en Cambridge Audio

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 november 2008 | Fotografie Ruud Jonker (gastartikel) | Definitive Technology

In de theaterluisterruimte staan deze maand producten van Definitive Technology en Cambridge Audio. Daarmee is een vijfkanalen-set gebouwd, maar ook naar stereo geluisterd. DefTech heeft een belangrijke verandering ondergaan. Werden vroeger de weergevers in traditioneel hout uitgevoerd, tegenwoordig staan er designluidsprekers die gemaakt zijn van duurzame materialen.

De tijd van de goedkope hometheatersetjes is voorbij. De vijf plastic weergevertjes met een subwoofer, die feitelijk de midrange voor haar rekening neemt (de midwoofer) en een gecombineerd dvd-spelertje/versterker aan boord, hebben ongetwijfeld bijgedragen tot theaterbewustzijn bij het grote publiek. Of iedereen begrip heeft opgebouwd over hometheater-technologie valt te bezien.

Bij een aantal consumenten stonden de vijf plastic kubusjes naast elkaar op de rand van de breedbeeldtelevisie. Veel consumenten zijn afgehaakt of hebben juist de overstap gemaakt naar betere theatersystemen. Uitgaande van een avreceiver, een aantal kwalitatief goede luidsprekers en een echte subwoofer, kan een theatersysteem gebouwd worden met een zeer goed prestatieniveau. Projectie, een flatscreen en HD-bronnen doen de hometheaterervaring uitgroeien tot een enerverende belevenis.

Merkwaardig is dat consumenten vaak in psychische nood zijn geraakt door high-end audio en theatersystemen met elkaar te willen vergelijken. Dat is merkwaardig.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE