REVIEWChario

Chario Academy Sonnet

Jan de Jeu | 01 december 2008 | Fotografie Jan de Jeu | Chario

Het Sonnet is van oorsprong net zo Italiaans als de fameuze, door mij geadoreerde Italiaanse keuken. Beiden hebben ze geleidelijk de rest van de wereld weten te veroveren. Net als er op culinair gebied meerdere Italiaanse gerechten bestaan, heeft ook het Sonnet meerdere uitingsvormen.

Het beeld van de Italiaanse keuken is voor mij zowel gekoppeld aan het met meervoudige sterren getooide restaurant waar een gerenommeerde, gelauwerde chef-kok de scepter zwaait als aan de geuren en klanken van een eenvoudige Trattoria. Waar op ieder tafeltje een flesje chiliolie staat en waar in de keuken achter het fornuis een nonno in een minestrone staat te roeren. Met het sonnet - dat ik eigenlijk niet anders ken dan in de klassieke betekenis van een `klinkdicht` - heb ik persoonlijk geen grote affiniteit. Dat verandert echter vanaf het moment dat twee Chario monitoren mij met hun klank verleiden en een nieuwe betekenis aan dit woord toedichten.

Het merk Chario is opgericht in 1975 en bestaat inmiddels dus al meer dan dertig jaar. In die periode heeft het in Merate gevestigde bedrijf al meerdere wapenfeiten op zijn naam gebracht waarvan op hun internetsite www.chario.it een uitgebreid overzicht te zien is. Opvallend is het grote aantal luidsprekerlijnen dat gepresenteerd wordt.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE