REVIEWCanton

Canton Reference 7.2 DC

Jan de Jeu | 01 januari 2009 | Fotografie Jan de Jeu | Canton

Als recensent spring ik van land tot land waardoor ik me af en toe net zo`n wereldreiziger voel. Vorige maand was ik nog in Italië en deze maand doe ik onze oosterburen aan. Duitsland, het land dat ik associeer met mooie natuur, lekker eten, prachtige muziek en hoogwaardige technologie. Van dat laatste kenmerk treffen we in de audiowereld meerdere sprekende voorbeelden aan. Als verstokte vinylliefhebber denk ik dan het eerst aan mooie draaitafels maar direct daarna komen er toch luidsprekers voor mijn geest. Tenslotte heeft Duitsland een rijke traditie op dit terrein. Neem nu bijvoorbeeld Canton, een merk dat al ruim vijfendertig jaar bestaat.

Voor wie het nog niet weet; de merknaam is een samenvoeging van het Latijnse woord voor zingen, Cantare, en het Duitse woord voor toon. De vier oprichters van het bedrijf streven er vanaf het begin naar om de consument met hun producten niet alleen in klankmatige maar ook in esthetische zin te behagen. Wanneer het bedrijf op 1 januari 1973 start, doet het dat met 35 werknemers.

De productielijn bevindt zich op dat moment in een voormalig schoolgebouw terwijl het ontwikkelen van de luidsprekers plaatsvindt in de huiskamer. Wie nu de uitgebreide, tweetalige (Engels en Duits), informatieve Bedienungsanleitung van de Reference 7.2 DC openslaat ziet op de middenpagina een foto van een `im schalltoten Raum` op zijn hurken zittende Entwicklungsleiter, Diplom- Ingenieur Frank Göbl. Waarmee meteen duidelijk wordt dat bij het ontwerpen gebruik gemaakt wordt van de modernste technieken en hulpmiddelen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE