REVIEWMarantz

Marantz BD8002

Aan het begin van het nieuwe jaar is hier de absolute primeur: de Marantz BD8002 Blu-ray speler. Blu-ray is de opvolger van de dvd en biedt hoge resolutie beeld en geluid. Blu-ray heeft de formatenstrijd gewonnen en een wereldstandaard is voor de consument altijd goed. Het installeren van een Blu-ray speler in uw theater heeft consequenties. Om van de hoge definitie beeldkwaliteit te kunnen genieten dient het apparaat gevoerd te worden met de nieuwe Blu-ray Disc. Veel platenzaken hebben inmiddels al een flink aanbod. Ook is een projector of vlak scherm nodig met weergavemogelijkheden voor hoge resolutie.

Uit Music Emotion - Februari 2009

De Marantz BD8002 is inmiddels niet meer leverbaar. 

Aan de audiokant zijn ook de nodige veranderingen. Blu-ray biedt, vanwege de hogere opslagcapaciteit de mogelijkheid om acht kanalen in hoge resolutie lineaire PCM te registreren. Hoge resolutie audio was eerder alleen mogelijk vanaf het sacd-formaat. Hoewel sacd momenteel een marginaal bestaan leidt, mede door het halfzachte commitment van Philips en Sony, wordt er nog steeds materiaal uitgebracht voor de liefhebbers.

Andere oorzaken voor het niet verder doordringen van hoge resolutie audio is de massale terugkeer naar lage resolutie audio (vanuit hoge resolutie- technieken als de compact cassette, de open reel tape en de langspeelplaat), vanwege een aanvankelijk gebrek aan opslagruimte voor portable apparaten en een generatie die weinig audiofiel geluidsbewustzijn heeft. Ook de installed base van de bestaande cd-technologie speelt een belangrijke rol. Er zijn wereldwijd onvoorstelbare hoeveelheden cd`s en cd-spelers in de markt. Dat vervang je niet zomaar even door een heel nieuw systeem.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Let op: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen

MERK

EDITORS' CHOICE