REVIEWHegel

Hegel H10 Anniversary, P10 Anniversary en CDP4A

In de luisterruimte staat een set van Hegel. Aangesloten op de von Schweikert Unifield luidsprekers, vervangen ze de Soulution elektronica van vorige maand. Hegel gaat in ieder geval leren dat goede weergave niet altijd een kwestie is van een reeks eigenschappen op topniveau, maar dat een gebalanceerd en goed uitgewerkt palet van geluidsmatige parameters tot een weergave kan leiden waar weinig kritiek op mogelijk is.

Zijn wij allen niet op zoek naar beter geluid? Anders of beter? Audiofielen hebben moeite om dit verschil precies te duiden. Veel inruilacties leiden tot een ander geluid. Maar van beter is niet altijd sprake. Het is ook lastig om `beter` te omschrijven. Herkenning van `beter` lukt ook niet altijd.

Betere prestaties van systemen worden niet altijd herkend, omdat de luisteraar muurvast zit in allerlei overtuigingen. Denk aan het dikke- en wollige laag, dat de meeste luisteraars als realistisch beschouwen. Een kabel die het geluid dan nog dikker en wolliger maakt, vanwege de verkeerde impedantie- match of capaciteit, wordt dan als `beter` gezien.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE