REVIEWImerge

Imerge MS1 mediaserver & xivasafe

De Britse fabrikant Imerge was destijds - nu tien jaar geleden - een van de allereerste fabrikanten die een muziekserver op de markt bracht. Vandaag speelt Imerge nog steeds een leidende rol in het muziekserversegment, maar daarnaast bieden ze sinds kort ook mediaservers aan. Dat zijn apparaten waarop je niet alleen je muziekcollectie kwijt kunt, maar ook je complete filmbibiliotheek...

In tegenstelling tot de muziekservers van het merk - Imerge spreekt over `Soundservers` - gaat het bij de mediaservers niet langer om een `one box` oplossing. We hebben hier integendeel te maken met een systeem dat bestaat uit meerdere componenten. Het kloppende hart van zo’n Imerge systeem is de MS1 media server/client.

Aangezien de MS1 geen harde schijven aan boord heeft - je kan ze er ook niet instoppen - dien je er een losse data opslagmogelijkheid aan toe te voegen. Je kan daarbij kiezen uit een 1 Tb eSATA harde schijf - die in een knappe, aluminium behuizing van LaCie komt - of een 3 Tb RAID 6 opslagmogelijkheid - genaamd XivaSafe XS3i - die ook in een 6 Tb versie verkrijgbaar is en dan XivaSafe XS6i heet.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE