REVIEWGrundig

Grundig Audiorama 9000

De Audiorama luidsprekerbollen van Grundig zijn niet nieuw. En toch ook weer wel. In de jaren `70 van de vorige eeuw had Grundig al verschillende Audiorama modellen in het gamma. Die waren qua looks destijds behoorlijk vernieuwend en dus is het niet verwonderlijk dat ze inmiddels de status van designklassieker verworven hebben...

Tegenwoordig betalen verzamelaars nog steeds aardige bedragen - denk aan prijzen van € 500 en meer per paar - voor een stel originele Audiorama`s. Vandaag komt Grundig met een compleet nieuwe Audiorama luidspreker op de markt. Uiteraard gaat het om een bolvormige luidspreker. Je kunt de bol ofwel ophangen aan het plafond - de bevestigingsmaterialen daartoe worden meegeleverd - of anders kan je de luidsprekers op speciale, los te verkrijgen (€ 299,99 per paar) statieven plaatsen.

Binnen

In het binnenste van de bol zien we aan de zijkant - ter hoogte van de metalen ring, dus aan de `evenaar` - twee dynamische luidsprekers zitten met een diameter van 14 cm per stuk. Deze zijn gemonteerd met de rug naar elkaar toe, dus elk aan de andere zijde van de bol.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE