REVIEWAudiovector

Audiovector S3 Avantgarde luidsprekers

Werner Ero | 01 april 2009 | Fotografie Werner Ero | Audiovector | Importeur: Top HiFi

Dat Denemarken niet alleen het zo vaak geroemde land van rust, ruimte, mooie natuur en vriendelijke mensen is, maar ook een gezonde en bloeiende audiocultuur bezit, blijkt wel uit de lange lijst met veel bekende merknamen. Wat te denken van audio iconen als gamut, Dali, densen en gryphon? Het hier geteste Audiovector is voor mij buiten enkele demo`s op (buitenlandse) beurzen, een grote onbekende en ik heb dan ook tot nu toe nog nooit een model in mijn eigen omgeving kunnen beluisteren.

Met het thuisbezorgen van één van de paradepaardjes van het merk in de vorm van het op één na topmodel van Audiovector, de S3 Avantgarde, hoopt importeur Jan Kees Harteveld van Tophifi dat dit merk voortaan ook bij mij voor eens en altijd een diepe blijvende indruk zal achtergelaten.

Het in de Deense hoofdstad Kopenhagen gesitueerde merk Audiovector, is het geesteskind van ontwerper en eigenaar Ole Klifoth. En ook al is het merk voor mij tot nu toe een grote onbekende geweest, Klifoth blijkt al sinds 1980 een bijzonder succesvolle ontwerper en iemand die het beslist niet schuwt om met zijn ontwerpen buiten de gebaande paden te treden. Op de verzorgde en informatieve website van het merk is hier veel leuke en interessante informatie over terug te vinden en ook de bij de luidsprekers geleverde brochure van de S-serie, bezit eenzelfde heldere layout.

Vandaag de dag is het bedrijf nog steeds een kleinschalige onderneming waardoor er een beter controleerbare kwaliteitszorg over de geproduceerde producten ontstaat.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE