REVIEWPioneer

Pioneer BDP-LX91

Op foto oogt hij weliswaar chique en strak, maar je beseft pas wat voor vlaggenschip de BDP-LX91 is, als hij echt voor je staat. Deze speler is een monumentale verschijning, die qua afmetingen eerder aan een moderne av-receiver doet denken dan aan een speler. En zoals het een high-end product betaamt, is hij met z`n 14 kg loodzwaar.

De kast is uitstekend afgewerkt en steunt op drie flinke poten, voor maximale stabiliteit. Aan de zijkanten zit een fraai ribbelpatroon, terwijl de voorzijde glanzend is uitgevoerd. Centraal zit onderaan de disclade, met daarboven een ruim display.

Het aantal bedieningselementen is beperkt gehouden, wat niet abnormaal is aangezien het apparaat toch voornamelijk met de afstandsbediening zal gebruikt worden. Opvallend is dat de drukvlakken waarmee in de BDP-LX71 - het kleinere broertje van deze BDP-LX91 - de voornaamste functies bediend worden, hier vervangen zijn door traditionele, echte drukknopjes.

De drukvlakken - een soort knop die gewoon reageert doordat je je vinger er op houdt, zonder dat je echt moet drukken - op de BDPLX71 zijn weliswaar cooler, maar echte knoppen zijn door de tastbare feedback die je krijgt makkelijker.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE