REVIEWPrimaLuna

Primaluna Prologue Premium versterker en cd speler

PrimaLuna eigenaar en geestelijk vader Herman van den Dungen staat al jaren bekend om zijn eigenzinnige kijk en werkwijze met visionairachtige trekjes aangaande `s-lands audiowereldje. Zo is hij een ware meester in het op vaak inventieve wijze zoeken naar minder conventionele wegen om reeds bestaande producten of alternatieven aan geïnteresseerde klanten te kunnen aanbieden. Een mooi voorbeeld hiervan uit een wat verder verleden is wanneer een naaldenfirma zijn nieuwe naalden niet aan beginnend bedrijfje Durob wil aanbieden. Herman trekt vervolgens de stoute schoenen aan en rijdt naar een naaldenfabrikant waar hij zich laat aanleren hoe hij zelf die kleine elliptische diamantpuntjes kan vervangen door de destijds nieuwste Shibata naaldvorm.

Door deze en meer van dit soort zaken wordt hij al snel als een soort van Robin Hood in audioland gezien. Vandaag de dag is hij vooral druk bezig met het in China zo betaalbaar mogelijk laten fabriceren van mooie en kwalitatief zeer hoogwaardige door hem en zijn team bedachte audioproducten. In deze Music Emotion een absolute wereldprimeur in de vorm van de werkelijk gloednieuwe ProLogue Premium geïntegreerde versterker en cd-speler!

De merknaam PrimaLuna betekent feitelijk `eerste maan` in het Italiaans. Het is Herman`s grootmoeder die eigenlijk indirect de aanzet tot deze merknaam heeft gegeven. Zijn grootvader (de eerste Herman van den Dungen) werd namelijk door haar vaak liefkozend `Maantje` genoemd. En als je eerste (Herman) combineert met maan of Maantje heb je dus uiteindelijk `eerste maan` ofwel in het Italiaans: PrimaLuna! Voornaamste streven van zijn merk is om voor een zo laag mogelijk bedrag, een zo hoog mogelijke kwaliteit en betrouwbaarheid te leveren. Want van alles wat Herman inmiddels in audio heeft meegemaakt, is de tegenvallende betrouwbaarheid van veel high-end producten misschien wel zijn allergrootste ergernis.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE