REVIEWTeac

TEAC Reference 600 Serie

Of ik een compacte set van Teac wil testen? Zo op het eerste zicht lijkt dat geen bijster aantrekkelijk vooruitzicht, ware het niet dat ik bekend met het feit dat Teac een stevige reputatie heeft als het om highend compacte sets gaat. Een blik op het uiterlijk van de toestellen - in het echt zijn ze nog stukken mooier dan op de foto - maakt meteen duidelijk dat we hier niet met plastic midfi te maken hebben...

De merknaam Teac hoor je niet alle dagen vallen onder de liefhebbers van het betere geluid, maar desondanks mag de kracht en de impact van deze fabrikant vooral niet onderschat worden. Zo heeft Teac een professionele audio divisie, die onder de merknaam Tascam zaken als digitale 64-kanaals mengtafels en solid state recorders maakt.

En laten we vooral Esoteric niet vergeten, een high-end übermerk dat zich ongeveer tot Teac verhoudt zoals Maybach tot Mercedes. Esoteric maakt (sa)cdspelers en - transporten, D/A converters en losse klokgeneratoren in het absolute topsegment. Met bijbehorende prijskaartjes, uiteraard. Teac zelf maakte vroeger erg fraaie cassettedecks - nog geen Nakamichi`s, maar toch - maar is de laatste tijd wat minder actief in het betere audiogebeuren.

Met uitzondering dan van de fraaie compacte sets die ze al een hele tijd in het gamma voeren en waarvan de Reference 600 Serie een nieuwe telg is.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE