REVIEW

The Son of No One

Dick Steffens | 17 december 2011

Jonathan White heeft zijn jeugd doorgebracht in de beruchte New Yorkse Queens. Daar heeft hij met alle facetten van de misdaad kennis gemaakt. Ooit was hij als jongetje betrokken bij een dubbele moordzaak. Gelukkig heeft hij de ellende van de verpauperde wijk kunnen ontlopen en woont hij gelukkig met zijn gezin op een fraai appartement elders in New York.

Jonathan is een politieman geworden en heeft daarmee de job van zijn leven gevonden.  Hij functioneert buitengewoon goed en heeft daarmee het respect van chefs en naaste collega’s weten te verwerven. Wanneer hij wordt overgeplaatst naar zijn oude wijk brengt dat echter gemengde gevoelens met zich mee. Maar hij niets ander doen dan zijn overplaatsing accepteren.

Op een dag vindt hij in zijn kledingkast op het werk een krant met een tekst waarin gerefereerd wordt aan de nooit opgeloste moordpartij uit zijn kinderjaren. Hij heeft geen idee wie verantwoordelijk is voor deze vorm van chantage. De enige die er meer van kan weten is de oud politieman die het destijds het bewijs vernietigde en Jonathan daarmee een nieuwe kans gaf. Wanneer een lokale verslaggeefster lucht krijgt van deze zaak en vervolgens gaat wroeten, komt Jonathan steeds meer in de knel te zitten. Het gaat een serieuze bedreiging vormen voor het welzijn van hem en zijn gezin. Waarom heeft de politie destijds nauwelijks onderzoek naar de twee moorden gedaan?

Het speurwerk van de journaliste brengt heel wat teweeg. Plotseling lijkt niemand, ook zijn naaste collega’s niet meer te vertrouwen te zijn. Er zijn er die grof geweld niet schuwen. Hoewel Al Pacino slechts een bijrol vertolkt weet hij altijd wel weer iets extra’s aan een politiefilm te bieden. En eerlijk gezegd heeft deze film dat ook wel een beetje nodig.

Verdere informatie:

Titel: The Son of No One
Regisseur: Dito Montiel
Beeldformaat: 2.35:1
Geluid: */ 5.1 DTS-HD
Surroundmix: ****
Beeldkwaliteit: ****
Film: ***
Speelduur: 95 minuten
Dutch Film Works
Genre: Actiefilm
Starring: Al Pacino, Katie Holmes & Channing Tatum


EDITORS' CHOICE